Održana 41. sjednica skupštine DVD-a Babinec 

OBJAVLJENO 7.2.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Druge godine za redom, bez gostiju i članova podupiratelja vatrogastva, uslijed preporuka i odredbi Stožera civilne zaštite vezanim za sprječavanje širenja bolesti koronavirusa COVID-19, održana je redovita izvještajna sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Babinec, a istoj su u skladu s propisanim mjerama bila prisutna 23 aktivna člana i osnivača od 35 članova Skupštine. 

Na početku sjednice, nakon hrvatske i vatrogasne himne, odana je počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima, a potom je nazočne pozdravio predsjednik DVD-a Danijel Korotaj. Iza toga jednoglasno je usvojen dnevni red te izabrana radna tijela za vođenje sjednice. U radno voditeljstvo su uz predsjednika Danijela Korotaja izabrani i Ivan Bednjanić Bunić i Mario Vnuk, a za vođenje zapisnika Mladen Dobrotić. Za ovjerovitelje zapisnika predloženi su i izabrani Mirko Vučak i Marijan Bednjanić, a za verifikacijsko povjerenstvo izabrani su: Roman Ivančov za predsjednika, te Tomislav Knezoci i Darijan Vinter za članove. 

Nakon što je radno voditeljstvo preuzelo vođenje sjednice, izvješće o radu DVD-a Babinec u protekloj godini iznio je Ivan Bednjanić Bunić a izvješće o financijskom  poslovanju pročitala je blagajnica Klaudija Knezoci nakon čega je Dejan Kolar podnio i izvješće nadzornog odbora. 

Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i predloženi plan rada i financijski plan a članovi Skupštine jednoglasno su podržali prijedlog da u slučaju potrebe Upravni odbor tijekom godine može izmijeniti i usvojeni plan rada i financijski plan. 

U ime Vatrogasne zajednice općine Cestica čestitke vatrogascima DVD-a Babinec na uspješnom radu uputio je i Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća i predsjednik Zajednice a zadovoljstvo radom svih vatrogasnih društava iskazao je i Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica. 

U završnom dijelu sjednice zaslužnim vatrogascima za dugogodišnji aktivan rad u vatrogastvo uručena su vatrogasna priznanja a primili su ih: Marino Korotaj, za deset godina rada, Mladen Dobrotić za 30 godina, te Silvestar Hercog, Tomislav Knezoci i Josip Liplin za četrdeset godina provedenih u vatrogastvu. 

Redovita 41. sjednica skupštine DVD-a Babinec održana je u vatrogasnoj dvorani u Školskoj ulici a istoj su bili prisutni i osnivači Slavko Talan, Mirko Vučak i Antun Knezoci,  predsjednik DVD-a Babinec od osnivanja do 2013. godine kada je izabran za počasnog predsjednika.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.