Završeno 20. prvenstvo Cestice u malom nogometu

OBJAVLJENO 1.2.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pred dvadeset godina, tada u staroj dvorani OŠ Cestica, održano je Prvo prvenstvo Općine Cestica u malom nogometu, a po izgradnji nove, sadašnje dvorane, malonogometno prvenstvo održava se na sadašnjoj lokaciji. Malonogometna prvenstva općine Cestica organizira Općinsko povjerenstvo za sport, pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a domaćin prvenstva je jedan od cestičkih županijskih ligaša, NK Vratno, Polet Cestica, Dinamo Babinec i Bratstvo Otok Virje.

Do 2020. godine prvenstva su se održavala od zadnjeg vikenda u prosincu do trećeg vikenda u siječnju, a lanjske godine, uslijed propisanih epidemioloških mjera vezanim uz sprječavanje širenja bolesti koronavirusa COVID-19, prvenstvo nije organizirano. Ovogodišnjem dvadesetom po redu Prvenstvu domaćin je bio Nogometnog klub Dinamo Babinec.

Ovogodišnje prvenstvo održano je u kategoriji seniora i veterana, a prve utakmice odigrane su u subotu, 8. siječnja 2022. godine, rekao je Ivan Bednjanić Bunić, predsjednik NK Dinamo Babinec. Kroz četiri vikenda odigrane su i brojne revijalne utakmice, a posljednjeg dana prvenstva, u nedjelju, 30. siječnja 2022. godine odigrane su utakmice završnog dijela prvenstva koje su sudili Denis Buden i Mario Borak, suci Županijskog nogometnog saveza Varaždin.

U utakmici za treće mjesto sastali su se NK Dinamo i Bratstvo. Utakmica je završila 3:3, a nakon izvođenja penala, pobjedu su i treće mjesto, ukupnim rezultatom 6:5 izborili nogometaši iz Otok Virja. U finalu sastale su se, Polet 1 i Polet 2, a pobjedu je rezultatom 3:2, (1:1), izvojevala ekipa Polet 1.

U ime domaćina zahvalu sudionicama Prvenstva uputio je Ivan Bednjanić Bunić, a čestitke klubu NK Dinamo Babinec, na dobroj organizaciji, ekipama na sudjelovanju i osvojenim rezultatima, u ime pokrovitelja natjecanja, izrekao je načelnik Mirko Korotaj, nakon čega se pristupilo uručivanju pehara i priznanja.

U kategoriji veterana pehar za osvojeno četvrto mjesto pripao je ekipi NK Vratno, treće mjesto osvojila je selekcija „Vrtovi-Jarki-Kolarovec“, drugo mjesto pripalo je ekipi MNK Lovrečan, a pehar za prvo mjesto osvojila je ekipa NK Bratstvo Otok Virje. U kategoriji veterana priznanje za najboljeg golmana primio je Goran

Golubić (NK Bratstvo), a priznanje za najboljeg strijelca, s jedanaest postignutih golova, dobio je Dražen Dugi iz sastava Vrtovi-Jarki-Kolarovec. U seniorskoj konkurenciji pehar za četvrt mjesto pripao je sastavu NK Dinamo, treći su bili nogometaši Bratstva, drugo mjesto pripalo je sastavu Polet 2, a peti puta za redom prvenstvo je osvojila ekipa Polet 1. U seniorskoj konkurenciji najbolji strijelac sa 17 pogodaka bio je Sandi Martan (NK Bratstvo), a iz iste ekipe je i Valentino Vočanec, koji je proglašen za najbolje golmana.

Uz Ivana Bednjanić Bunića, predsjednika NK Dinamo Babinec, ovogodišnjeg domaćina Prvenstva, u podjeli pehara i priznanja sudjelovali su, Neven Furjan, predsjednik Povjerenstva za sport općine Cestica, Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica i načelnik Mirko Korotaj, a nakon podjele snimljena je i zajednička fotografija finalista i dobitnika priznanja i pehara.

Sastavi sudionika finalne utakmice, 30. siječnja 2022. godine

  • NK Polet 1 Cestica: Luka Domjan, Jakov Borak, Matija Klaneček, Luka Kutnjak, Krunoslav Humek, Matija Šenkiš, Marko Vidrač, Mario Tekić, Sandro Martinčević i Dominik Leskovar.
  • NK Polet 2 Cestica: Marko Erdelji, Mihael Domijan, Filip Borak, Renato Veselnik, Alen Vori, Antonio Boltek, Marko Đurman, Karlo Leskovar, Marko Lukaček i David Lazar.
  • NK Bratstvo Otok Virje: Valentino Vočanec, Danijel Habijanić, Mario Habijanić, Stiven Habijanić, Sandi Martan, Nikola Domijan, Mihael Juršić, Pavlek Jerec i Matija Kišić.
  • NK Dinamo Babinec: Mario Prikratki -golman, Borna Cvetko, Matija Cmuk, Robert Lončar, Bojan Herceg, Zoran Kretić, Patrik Dobrotić, Petar Dobrotić, Leonardo Kokotec i Boro Možanić

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.