Jednoglasno prihvaćen Proračun Općine Cestica za 2022.godinu u iznosu od 38.698.000,00 kuna

OBJAVLJENO 26.11.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica
Mirko Korotaj

Mirko Korotaj | načelnik

Na 4. sjednici Općinskog  vijeća Općine Cestica održanoj u petak, 26. studenog  2021. godine, općinski vijećnici jednoglasno su prihvatili prijedlog Proračuna Općine Cestica za 2022. godinu kao i projekcije za 2023. i 2024. godinu.

Najviše sredstava je osigurano za investicije, komunalnu infrastrukturu, kao i za modernizaciju nerazvrstanih cesta, aglomeraciju, dogradnju i nadogradnju dječjeg vrtića,  obrazovanje. Kroz Proračun se vidi da Općina vodi računa o mladim obiteljima pa je tako sufinanciranje smještaja djece u vrtićima, produženi boravak djece u školi, stipendije i ulaganje u obrazovanje osigurano u iznosu od 2.500.000,00 kuna.  

Općina vodi računa o udrugama, one su važan čimbenik u zajednici, ali i za socijalno potrebite, osigurana je isplata "Božićnica" za naše umirovljenike koji primaju mirovine niže od 2.500,00 kuna, a možemo najaviti i tradicionalnu podjelu poklona povodom Sv. Nikole za djecu kao i prethodnih godina.

Na kraju se može zaključiti da je Proračun za 2022. godinu gospodarski, razvojan i socijalno osjetljiv.

Načelnik Mirko Korotaj zahvaljuje svim vijećnicima na prihvaćanju Proračuna te naglašava  - iako je ova godina za općinske financije bila izazovna, mi nismo stali sa naporom i radovima, smatram da je za 2022. godinu vijećnicima predstavljen realan Proračun i želim da se svi još više uključe u razvoj zajednice. Finalizirali smo mnoge projekte, planirane investicije, te optimistično nastavljamo aktivnosti.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.