Vatrogasci DVD-a Babinec, 28. 08. 2021. , budnicom najavili proslavu

OBJAVLJENO 30.8.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pred 40 godina u Babincu je osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo koje u svojim redovima, uz stanovnike naselja Babinec okuplja i mještane susjednog Falinić Brega i Kolarovca.

Prema ranije utvrđenom programu proslava je započela budnicom u 6 sati, u subotu 28. kolovoza 2021. godine, a istu je izvela limena glazba pod vodstvom prof. Darka Navoj.

S obzirom da je područje djelovanja DVD-a Babinec na relativno velikom prostoru glazbenike je trasom susjednih naselja traktorom marke Steyr vozio podupiratelj rada vatrogasnog društva Emil Kotolenko. Na početku kolone bilo je kombi vozilo DVD-a Babinec, a nakon glazbenika koji su bili smješteni na prikolici koju je vukao spomenuti traktor, bilo je kombi vozilo DVD-a Gornje Vratno.

U zakazano vrijeme vozila su krenula s parkirališta DVD-a, iz Školske ulice, a dolaskom na Varaždinsku cestu kretanje je nastavljeno prema zapadu sve do parkirališta Pizzerije Rim u Brezju Dravskome. Na povratkom dolaskom u naselje Kolarovec skrenulo se u ulicu 8. maja, a potom se opet nastavilo Varaždinskom cestom, kroz naselje Kolarovec i Babinec, do ulice Vladimira Nazora kojom se nastavilo kroz ulicu Marijana Dolanskog do glavne ceste, tj Varaždinske ulice. Smjer kretanja je dalje vodio prema istočnom dijelu naselja, a povratak je uslijedio s parkirališta krojačke radionice Kos. Na putu kretanja vrijednim vatrogascima i članovima limene glazbe dobrodošlicu su izrazili brojni mještani, a jutarnju kavu i okrjepu priređena je u ulici 8. maja, u Kolarovcu, te potom kod obitelji osnivača DVD-a Antuna Knezoci u Babincu, te na povratku na parkiralištu Pekarnice Petra.

Po povratku na parkiralištu DVD-a sudionike obilaska naselja pričekao je osnivač društva Mirko Vučak, a zahvala limenoj glazbi i ostalim sudionicima uputio je Danijel Korotaj, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Babinec.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.