Povodom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 2021. godine položeni vijenci i zapaljene svijeće

OBJAVLJENO 7.8.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

U spomen na stradale hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u  općini Cestica položeni su vijenci kod spomenika Janku Kukecu u Gornjem Vratnu. 

Svečanost obilježavanja započelo je, na sam praznik, u četvrtak, 5. kolovoza 2021.  godine, s početkom u 17 sati, a isto je organizirano u suradnji s udrugom Konj moj prijatelj i članovima braniteljskih udruga. U prvom dijelu položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a potom je praznik okupljenim čestitao načelnik Mirko Korotaj te zahvalio članovima udruge Konj moj prijatelj, predstavnicima braniteljskih udruga i mještanima na čuvanju uspomene na žrtve i stradale u obrani Republike Hrvatske. Načelnik Korotaj je potom u prigodnom govoru naglasio da su u obranu Domovine krenuli i brojni mladi iz Općine Cestica,  a iz rata se, uz  Janko Kukec iz Gornjeg Vratna, nisu vratili Marijan Vučak i Damir Bednjanić iz Babinca te Mirko Lazar iz Gradišća. 

U ime Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi nazočnima se u emotivnom govoru obratio Vladimir Miljenović, a potom je uslijedila molitva koju je predvodio vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik.

Na spomen ploči spomenika postavljenog 2004. godine u Parku hrvatskih branitelja upisano je:  U spomen na našeg mještanina i hrvatskog branitelja, pripadnika Prve 1. gardijske brigade Tigrova – Janka Kukeca (26. 05. 1969. – 02. 10. 1991.) mještani Općine Cestica.

Uz načelnika Općine Mirka Korotaja, obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Parku hrvatskih branitelja bili su prisutni i vijećnici Tomislav Lazar i Darijan Vinter, a po završetku službenog dijela druženje je nastavljeno u hladovini parka.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.