Kreće modernizacija 6,3 kilometra nerazvrstanih cesta

OBJAVLJENO 10.3.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na području čitave općine Cestica velika se pažnja posvećuje modernizaciji nerazvrstanih cesta.

U narednim mjesecima planiraju se radovi na dvadeset dionica ukupne dužine 6,3 kilometra, a tim su povodom i potpisani ugovori s tvrtkom „Niskogradnja Huđek“, čija je ponuda bila najpovoljnija putem javnog natječaja u visini tri milijuna kuna. Završetkom tih radova, 95% domaćinstava općine imati će pristup modernom, asfaltiranom putu, što uvelike poboljšava standard života u ovome kraju.


Načelnik Korotaj poručuje da će se završetkom aglomeracije obnoviti županijske ceste, a ovim ugovorima moderniziraju se nerazvrstane ceste, tj. one za koje se direktno brine Općina: 

- Potpisivanjem Ugovora o modernizaciji dvadeset dionica nerazvrstanih cesta završit ćemo dugogodišnji proces čiji nam je cilj bio da više od 90 % domaćinstava ima pristup asfaltu. Kad se završe sve planirane ceste, taj postotak će biti i preko 95 %, no želim istaknutu još dvije važne činjenice. U tih dvadeset dionica nalaze se i pravci uz državnu granicu sa Slovenijom u brdovitom dijelu, te će to puno značiti za stanovništvo koji živena tom području, čiji će se standard izjednačiti s onim preko granice, a drugo je to što će naša Vinska cesta „Klampotic“ biti potpuno modernizirana. Na taj način podižemo i turistički potencijal čitavog kraja.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.