Direktor APN-a Dragan Hristov u obilasku POS izgradnje u Cestici

OBJAVLJENO 3.3.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Kamen temeljac za izgradnju POS stanova u Cestici položen je u lipnju prošle godine, a završetak radova predviđen je do kraja svibnja 2021. godine.

Tim povodom gradilište je posjetio direktor Agencije za promet nekretnina Dragan Hristov te je održao radni sastanak s načelnikom Mirkom Korotajem i predstavnicima izvođača radova. Iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom te je izjavio:

- Želim izraziti zadovoljstvo dinamikom izgradnje POS stanova u općini Cestica, budući da radovi napreduju predviđenim tijekom. Unatoč problemima izazvanim pandemijom COVID-19, moram pohvaliti općinsku upravu kao i izvođače radova u nastojanjima da svi radovi završe u roku. Na današnji dan završeno je preko 80% zgrade, te predstoje finalni radovi. Predviđam da će objekt tijekom svibnja dobiti uporabnu dozvolu te će biti spreman za useljenje.

U POS-ovoj zgradi nalazi se šest stanova različitih dimenzija, a ukupna vrijednost investicije je 4,4 milijuna kuna, a trenutno je objavljen javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stana na kojeg se mogu javiti svi državljani RH do 31. ožujka 2021. godine.

U obilasku radova bio je i načelnik Mirko Korotaj koji je objekt ocijenio kao visokokvalitetan te jedan od ključnih projekata općinske uprave u protekle četiri godine, a tom je prilikom izjavio:

- POS izgradnja u općini Cestica ima 16 godišnju tradiciju, kad je 2005. godine izgrađena prva POS zgrada na području Varaždinske županije. To je bio uspješan projekt, kao što će biti i ovih novih šest stanova za mlade obitelji. Uz ostale projekte kojima pomažemo mladima, kao što su sufinanciranja dječjeg vrtića, besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, besplatnog prijevoza za srednjoškolce i stipendije za sve studente, rješavanje stambenog pitanja dodatni je poticaj za ostanak na području općine. Sa svime ćemo nastaviti i u narednom razdoblju, a dodat ćemo i neke nove mjere.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.