zazeli 2024 pasica png

Završna konferencija projekta "Zaželi"

OBJAVLJENO 7.6.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Završna konferencija projekta “Zaželi”- Program zapošljavanja žena  čiji je nositelj Općina Cestica održana je u srijedu, 02.06.2021. godine u Kulturnom centru u Cestici.

Projekt ukupne vrijednosti 1.465.597,88 kuna financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te je u sklopu njega zaposleno 6 žena koje su kroz 24 mjeseca pružale potporu i pomoć za 24 krajnjih korisnika.

Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin, a rezultati projekta predstavljeni su na završnoj konferenciji.

Djelatnice su kroz 24 mjeseca pružale pomoć krajnjim korisnicima u dostavi namirnica, brinule su o higijeni stambenog prostora odnosno domova samih korisnika i nužne okućnice, pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u posredovanju kod ostvarivanja raznih prava korisnika kao što su pomoć u dostavi lijekova, plaćanju računa i sl. Također, pružale su im pomoć i podršku kroz sam razgovor i druženje – naglasila je voditeljica projekta Marina Dukarić.

Osim navedenih aktivnosti, kroz projekt zaposlena je voditeljica projekta a administratorica projekta angažirana je na pola radnog vremena . Za potrebe realizacije projekta, nabavljeno je 6 bicikla kako bi djelatnice jednostavnije i brže obavljale aktivnosti i kretale se između korisnika.

Kroz projekt također je podijeljeno više od 576 paketa kućanskih i higijenskih potrepština krajnjim korisnicima.

Djelatnice s projekta “Zaželi” osposobljene su za poslove gerontodomaćice, te su radom na projektu stekle dvije godine radnog iskustva u istome. Gerontodomaćice time su svojim radom i aktivnostima poboljšale vlastite prilike, odnosno njihovim zaposlenjem  spriječene su posljedice nihove dugotrajne nezaposlenosti.

Provođenjem aktivnosti na projektu, dobili smo stvarnu sliku s terena. Dobili smo informacije kako još više poboljšati i naprijediti našu Općinu, te olakšati život naših sumještana. Svi zajedno, djelatnice projekta, krajnji korisnici i sama Općina Cestica nestrpljivo iščekujemo i nadamo se nastavku ovog hvalevrijednog programa – za kraj napomenuo je načelnik Općine Mirko Korotaj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.