Iz Cestice otišao i treći dio pomoći za stradale u potresu

OBJAVLJENO 21.1.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nakon tragičan potresa koji je, potkraj mjeseca prosinca 2020. godine, pogodio Sisačko-moslavačku županiju i Sisačku biskupiju i okolna područja, članovi Udruge mladih Hiperaktivni Cestica potaknuli su prikupljanje pomoći za stradale.

Prikupljanje pomoći organizirano je uz podršku općine Cestica, u zgradi Kulturnog centra, a priključili su se i članovi ostalih cestičkih udruga i brojni građani s cijelog područja.

Prikupljanje pomoći započelo je u srijedu, 30. prosinca, a prvi puta prikupljena pomoć u dva kombi vozila otpremljena je zahvaljujući tvrtkama Fibis i Al-tim, na staru godinu, 31. prosinca. Druga pošiljka pomoći otpremljena je, 2. siječnja 2020. godine, kombi vozilima DVD-a Babinec i Lovrečan Dubrava, a tog dana vatrogasci su za potrebe stradalih u potresu otpremili i kamp kućicu koju je poklonio Ivan Butija iz Cestice.

Kako je u dvorani Kulturnog centra Cestica ostalo još prikupljene humanitarne pomoći za stradale u potresu članovi udruge Hiperaktivni Cestica istu su u nedjelju, 17. siječnja utovarili u vozilo tvrtke „Jambrek-transporti“, a potom je, u ponedjeljak, 18. siječnja 2021. godine otpremljena u Hrastovicu kod Petrinje.

Cijela akcija otpreme pomoći dogovorena je s mještanima Hrastovice, rekao je Nikola Milec, predsjednik Udruge Hiperaktivni Cestica, a ista je prema riječima tajnice Ane Kutnjak, isporučena na dvije lokacije, u dva sabirna centra, iz kojih će se dalje distribuirati u udaljenija i teško pristupačna naselja.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.