Načelnik Mirko Korotaj, 6. srpnja 2018., posjetio gradilište Dječjeg vrtića

OBJAVLJENO 16.7.2018.  |  AUTOR: Franjo Talan

Od jeseni Dječji vrtić Cestica moći će primiti 160 djece 

Na adresi Dravska 2 u Cestici u tijeku su radovi na dogradnji postojećeg Dječjeg vrtića. Radove izvodi građevinska tvrtka Data iz Varaždina, a  dograđeni dio sastojat će se od nekoliko prostorija. Površinom  najveća je dvorana dimenzija 19,40 x 6,05 metara, koja će se po potrebi pregraditi, a tu je još i sanitarni čvor i ulazni prostor koji je spojen sa starim, sadašnjim dijelom, koji je građen u dva navrata. Prvi, sada najstariji dio, na najistočnijem dijelu, sagrađen je 2003. godine, a potom je prvo proširenje uslijedilo već 2008. godine.

Završetak dograđenog dijela Dječjeg vrtića očekuje se do rujna mjeseca, a gradilište su u petak 6. srpnja 2018. godine posjetili Krešimir Kraljić, direktor građevinske tvrtke Data te Čedomir Pavlec iz projektantske kuće Osnova koja je dograđeni dio i projektirala. U dinamiku izvođenja radova došla se uvjeriti i voditeljica vrtića Tanja Vuzem, a u ime investitora, Općine Cestica, bio je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj koji je rekao: Zbog sve većeg broja djece predškolske dobi ukazala se potreba za dogradnjom postojećih kapaciteta u Dječjem vrtiću, a koji će završetkom investicije moći primiti 160 djece. Troškove proširenja i opremanja vrtića od 1,4 milijuna kuna podmirit će se iz više izvora.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske osiguralo je 900 tisuća kuna, u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurano je 200 tisuća kuna, a ostalo će se pokriti iz Proračuna Općine Cestica, rekao je načelnik Korotaj.

Radovi na posljednjoj dogradnji započeli su u svibnju mjesecu ove godine, a unatoč čestim kišama završetak se planira do jeseni.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.