Ankica i Konrad Juričinec proslavili 50 godina braka

OBJAVLJENO 13.2.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

U krugu obitelji i prijatelja, u subotu, 1. veljače 2020. godine, proslavili su pedeset godina braka Ankica i Konrad Juričinec iz Brezja Dravskog. Proslava je započela misom zahvalnicom koju je u križovljanskoj župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa predvodio vlč. Zorislav Šafran, a uz slavljenike obnovi bračnih zavjeta bili su prisutni i brojni vjernici kao i djeca s obiteljima.

Pred pola stoljeća zajednički život slavljenici su započeli vjenčanjem, 30. siječnja 1970. godine, a obred vjenčanja predvodio je tadašnji križovljanski župnik vlč. Ivan Dugi. U župnoj knjizi vjenčanih navedeno je da su u brak stupili Ankica Ivančić, rođena 13. srpnja 1946., kći Stjepana i Elizabete r. Majer iz Gornjeg Vratna i Konrad Juričinec, rođen 13. kolovoza 1942. iz Brezja Dravskog, sin Franje i Antonije r. Majhen. Do vjenčanja Konrad Juričinec je živio zajedno sa roditeljima i sestrama Katarinom, Ankom, Marom i Terezijom, a Ankica je djetinjstvo uz roditelje provela sa sestrama Marijom i Katarinom.

Po vjenčanju mladenci nastavljaju živjeti u obiteljskoj kući Juričinec u Brezju Dravskom, a radost zajedničkog života mladoj obitelji ubrzo upotpunjuju i djeca. Sin Mladen rođen 5. siječnja 1971., i kći Snežana rođena je 22. srpnja 1973. godine. Odrastanjem djeca formiraju vlastite obitelji pa su danas slavljenici ponosni na četvero unučadi. Sin Mladen i supruga mu Snježana (r. Vinter), žive na istoj adresi sa slavljenicima, a djeca su ime Helena (r. 1996.) i Antonio (r. 2003.). Dvoje djece ima i kći Snežana i suprug joj Marijan Veselnik, koji žive u predjelu „Rim“ istog naselja, a kćeri su im Sanja, rođena 1993. godine, i Nikolina koja je dvije godine mlađa.

Nakon obnove bračnih zavjeta slavlje je do kasnih noćnih sati nastavljenu u restoranu „Bistro Danijel“ u Babincu, a tu su Ankica i Konrad brojne čestitare počastili i tortom.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.