Održana 44. sjednica Skupštine DVD-a Gradišće

OBJAVLJENO 11.2.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Devet novih članova pristupilo društvu, Stanko Težak dobio diplomu zvanja, a Marija Pongračić primila spomenicu za četiri desetljeća provedenih u vatrogastvu

Redovita izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Gradišće, osnovanog 11. srpnja 1976. godine, održana je u subotu, 8. veljače 2020. godine, s početkom u 18 sati. Sjednica je tradicionalno započela izvođenjem hrvatske himne, a istu je otpjevao član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradišće Tomica Banfić. Potom je izvedena i vatrogasna himna, a nakon toga su prisutni u dvorani minutom šutnje odali počast preminulim članovima društva i poginulim hrvatskim braniteljima.

Nakon toga pozdravnu riječ gostima i uzvanicima uputio predsjednik Stanko Težak, a po prihvaćanju dnevnog reda i izabranom radnom voditeljstvu sjednicu je nastavila voditi, uz pomoć Veronike Kokot i tajnika Tomice Hrženjaka, Maja Težak. U nastavku sjednice prvi je izvješće o radu DVD-a podnio tajnik Tomica Hrženjak, a potom i zapovjednik Miljenko Kokot. Financijsko stanje predočio je blagajnik Zlatko Milec, a u ime nadzornog odbora nazočnima se obratio Tomislav Lazar. O brojnom stanju prisutnih na sjednici izvijestio je Darko Kokot, a potom je predočen plan rada Upravnog odbora za tekuću godinu. Sva izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni nakon čega su uslijedile pozdravne riječi gostiju.

U ime Vatrogasne zajednice općine Cestica čestitku domaćinu na uspješnom radu uputio je Darko Majhen, predsjednik Zajednice i Općinskog vijeća Općine Cestica, a vatrogascima DVD-a Gradišće uspješan rad poželjela je i predsjednika Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec, izaslanica Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Zadovoljstvo uspješnim radom DVD-a Gradišće izrekao je i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, a zadovoljstvo uspješnom suradnjom izrekli su i predstavnici pobratimljenog društva PGD Dravograd.

Završni dio 44. sjednice skupštine DVD-a Gradišće bio je u svečanom tonu. Prvo su potpisom pristupnica u članstvo društva primljeni novi članovi, a to su: Marina i Marko Bosilj Levanić, Bojan Bosilj, Ivona, Marta i Josip Liber, Katarina Hutinski, Elena i Adrian Mojzeš. Stanko Težak, predsjednik DVD-a Gradišće primio je diplomu o stjecanju zvanja vatrogasni dočasnik 1. klase, a vatrogasne spomenice za deset godina u društvu dobili su: Doroteja Hutinski, Brankica Regelja, Ana, Monika i Miljenko Lazar. Spomenicu Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, za četiri desetljeća aktivnog rada primila je Marija Pongračić, a za dugogodišnji rad u vatrogastvu primila je i diplomu vatrogasni veteran Hrvatske vatrogasne zajednice koje su još dobili Terezija Bednjanić i Josip Lazar.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.