Završeno ocjenjivanje uzoraka za izložbu vina „VIN-CE 2020.“ Cestica

OBJAVLJENO 7.2.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Među 170 zaprimljenih, najviše je bilo onih sa srebrnim odličjem - 87 uzoraka

U srijedu popodne, 5. veljače 2020. godine, Povjerenstvo za ocjenjivanje, izvršilo je ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka vina, rakija i likera. Ocjenjeni uzorci moći će se kušati na 4. izložbi vina „VIN CE 2020“, a koja će se održati u Cestici, 15. veljače 2020. godine, u dvorani DVD-a Križovljan Cestica, s početkom u 14 sati.

Povjerenstvo za ocjenjivanje radilo je u tri komisije. U sastavu prve komisije bili su enolozi: Vesna Bakota, dipl. inž., Gordana Bosankić, dipl inž, i Slobodan Vili, dipl. inž, a ocjenjivanje u drugoj komisiji realizirali su: dr. sc. Mirela Osrečki, dipl. inž., Mladen Forko, dipl. inž. i Franjo Majnarić, dipl. inž. Članovi treće komisije bili su: dr. sc. Ivana Puhalek dipl. inž., dr. sc. Vlasta Rubeša Vili dipl. inž. i dr. sc. Marin Mihaljević, dipl. inž.

Sveukupno ocjenjivanje vodio je enolog Miroslav Matovinović, dipl. inž., koji je bio i predsjednik prve dvije komisije, a predsjednik 3. komisije bio je Zdenko Ivanković dipl. inž.

U ime organizacijskog odbora 4. izložbe VIN-CE 2020. Cestica, članovima Povjerenstva za ocjenjivanje zahvalio je Marijan Županić, predsjednik Udruge vinara i vinogradara sv. Martin Cestica, a na ocijenjene uzorke kratko se osvrnuo i enolog Miroslav Matovinović, predsjednik povjerenstva za ocjenjivanje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.