Danica i Josip Hutinski s Falinić Brega proslavili 50 godina braka

OBJAVLJENO 30.12.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U krugu obitelji i prijatelja Danica i Josip Hutinski proslavili su pedeset godina zajedničkog života. Proslava je započela misnim slavljem koje je, kao i vjenčanje pred pola stoljeća, održano u župnoj crkvi župe Sveta Barbara Natkrižovljan, u subotu, 28. prosinca, a misu zahvalnicu na spomendan Nevine dječice, pod kojom su obnovili i svoje bračne zavjete, predvodio je vlč. Mario Filipović.

Josip Hutinski rođen je 25. veljače 1950. godine u Jarkima, sin je Dragutina i Marije r. Vinter. Djetinjstvo je zajedno s roditeljima i sestrama, Barbarom (r. 1940.), Marijom (1948.) i Dragicom (1964.) proveo u roditeljskom domu. Osnovnu školu započeo je, prva četiri razreda u Natkrižovljanu, gdje su mu učitelji bili Fanika i Zvonko Cahun, a završna četiri razreda u Babincu. S navršenih 15 godina, 1965. otišao je u Maribor gdje se zaposlio na građevinskoj tvrtki Stavbar gdje je završio i školu za zidara. U Mariboru je radio 10 godinu, a potom se zaposlio u Austriji, u Grazu na raznim firmama među kojima je posljednja bila tvrtka Jandl odakle je 1. ožujka 2007. godine otišao u mirovinu, sa 40 godina staža.

Danica Hutinski rođena Zebec, rođena je 27. veljače 1953. godine na Falinić Bregu, kći je Stjepana Zebec i Marije rođene Rodeš. Djetinjstvo je provela s roditeljima odakle je prva četiri razreda škole polazila u Radovcu, učitelj Tomerlin, a završne godine školovanja polazila u OŠ Babinec, gdje je upoznala i Josipa za kojeg se kasnije i udala. Nakon udaje Danica se posvetila brizi domaćinstvo i odgoj djece, te obavljanju poljoprivrednih poslova u kojima joj je tijekom vikenda pomagao i suprug, a poslije i djeca dok se nisu zaposlila, formirala vlastite obitelji i otišla iz kuće koja je podignuta 1978. godine.

Po vjenčanju mladi bračni par zajednički život nastavio je u kući mladenke, a radost skladnog bračnog života ubrzo su upotpunila i djeca, sin Marijan rođen 1972. i kći Mirjana pet godina mlađa. Odrastanjem djeca su formirala vlastite obitelji, od kojih jednu u Natkrižovljanu čine Marijan i Marijana r. Rodeš, a zajednički život ostvarili su Mirjana i Josip Vincek. Djed i baka, Josip i Danica, danas su ponosni i na unuke Marinu i Dalibora i troje praunuka od kojih je najstariji Adam, a potom je Theo i trogodišnja Lena.

Danica i Josip vjenčali su se 28. prosinca 1969. godine u crkvi sv. Barbare u Natkrižovljanu gdje ih je vjenčao vlč. dr. Antun Pintarić, koji ih je i krstio, a kod kojeg su obavili i ostale sakramente. Na vjenčanju pred 50 godina kumovi (svjedoci) su bili Ivan Hržić iz Velike Nedelje i Antun Banfić iz Otok Virja. U svadbi su bile i pucnihale, Marija Lazar i Danica Hutinski, a deveri Mirko Bratovčak i Franjo Levanić

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.