U župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa održan božićni koncert

OBJAVLJENO 21.12.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Ovogodišnje tradicionalno božićno druženje u župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa u Radovcu održano je u petak, 20. prosinca 2019. godine s početkom u 18 sati. U cilju pomoći u liječenju trogodišnjeg djeteta brojni posjetitelji mogli su svoj dar staviti u kutiju na ulazu u crkvu, a po završenom koncerta ista je predana obitelji bolesnog djeteta.

Cijeli program vodile su Lorena Gavrić i Katarina Milec, a u pauzama glazbenog dijela programa, recitiranjem stihova prigodnih božićnih pjesama, predstavio se kao gost poznati glumac i pjevač Adam Končić. 

Sam koncert održan je u organizaciji Kulturno umjetničkog društva općine Cestica, a na istom su uz dječju folklornu skupinu nastupili i članovi dječje tamburaške grupe  KUD-a. U jednosatnom programu pjesmom su se predstavili i Crkveni zbor župe Križovljan, Muški vokalni sastav župe Križovljan i Ženska klapa Angeluš, a svoj treći nastup na božićnom koncertu, ovaj puta pod vodstvom prof. Lucije Kolar, imale su i članice Ženskog pjevačkog zbora Stellarium KUD-a općine Cestica. 

Na kraju koncerta je vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik, uputio zahvalu organizatoru i svim izvođačima i posjetiteljima koji su svojim nastupom i nesebičnom pomoću pomogli u svladavanju životnih teškoća obitelji koju je opaka bolest zadesila.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.