Na hrvatsko-slovenskoj granici održana 15. vatrogasna vježba

OBJAVLJENO 3.11.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Već tradicionalnu vatrogasnu vježbu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovrečan Dubrava iz općine Cestica i Prostovoljnog gasilskog društva Zavrč, iz istoimene susjedne slovenske općine održana je u subotu, 2. studenoga 2019. godine, s početkom u 16 sati.  

Vježbu su zajedno osmislili zapovjednici, Milenko Biškup iz DVD-a Lovrečan Dubrava i Damjan Brlek iz PGD-a Zavrč,  a u vježbi gašenju požara i spašavanju imovne vatrogasci su sudjelovali s dva navalna i dva kombi vozila.  

Sama vatrogasna vježba održana je na hrvatsko slovenskoj granici, na adresi Goričak  46, u općini Zavrč, a u vježbi su s hrvatske strane sudjelovali Mario Borak, Goran Težak, Antonio, Bojan, Marijan i Zvezdan Korotaj, Luka i Marko Prikratki, Jasmin i Neven Furjan i zapovjednik Milenko Biškup. Od članova PGD-a Zavrč bili su: Sonja i Martin Fostnarič, Stanko Jurgec, Jožef Juršek, Borut Kelc, David i Uroš Kokot, Ivan Korpar, Matjaž, Tine i Srečko Kotolenko, Rok Žganjar i zapovjednik Damjan Brlek.

Kao gosti vježbi su prisustvovali i predstavnici općine Cestica i Zavrča, načelnik Mirko Korotaj i župan Slavko Pravdić, a od strane Vatrogasne zajednice općine Cestica bili su prisutni predsjednik i zamjenik mu, Darko Majhen i Danijel Korotaj, dok su ispred Območne gasilske zveze Ptuj bili Franc Prelog i Dejan Zemljarič, te Marijan Mislovič i Franc Bezjak iz OP Markovci. Tu su bili i donedavni čelnici PGD-a Zavrč, Anton Bratuša i Branko Skok, a od strane DVD-a Lovrečan Dubrava bio je Franc Težak, predsjednik,  počasni predsjednik Vlado Kumer i tajnica Davorka Hrnčić, te četverogodišnji Teo Juršek iz Gruškovca koji je u društvu majke promatrao vježbu. 

Na kraju održane vježbe izvještaj o njenoj realizaciji podnio je Damjan Brlek, a pozitivnu ocjenu vježbe dali su, župan općine Zavrč Slavko Pravdić, načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, Franc Prelog izaslanik Pokrajinskog vatrogasnog saveza Ptuj te Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica.

Zahvalnost za uspješnu odrađenu 15 po redu zajedničku vatrogasnu vježbu izrekao je i Franc Težak, predsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.