Za akademsku godinu 2019./2020. općina Cestica dodijelila 60 stipendija

OBJAVLJENO 2.11.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Temeljem raspisanog natječaja općine Cestica za studentske stipendije u tekućoj akademskoj godini pravo na stipendiju ostvarilo je 60 studenata, a potpisivanje ugovora upriličeno je u subotu, 2. studenoga 2019. godine.  Potpisivanju ugovora o stipendiranju bio je prisutan predsjednik Vijeća Darko Majhen i načelnik Mirko Korotaj, koji je svim studentima poželio uspješan nastavak školovanja te naglasio da se od 1. siječnja planira povećanje stipendija, a što će se realizirati nakon prihvaćanja proračuna od strane Općinskog vijeća općine Cestica za 2020. godinu. 

Među ovogodišnjim dobitnicama stipendija na prvoj godinu studira Magdalena Milušić iz Vratno Otoka, a Valentina Pongračić je na šestoj godini. Najviše studenata studira na trećoj godini 24, a potom slijedi četvrta 17, druga 10 i peta na kojoj studira sedmero studenata. Od šezdeset dobitnika stipendije 70 posto je djevojaka (42), a od dvadeset općinskih naselja najviše studenata je iz Gornjeg Vratna 14. Među dobitnicima stipendija iz Babinca je dvoje ljudi, iz Cestice 4, kao i iz Dubrave Križovljanke, a potom je po abecednom  popisu naselja situacija je slijedeća;  Falinić Breg 1, Jarki 3, Kolarovec 3, Križanče 1, Križovljan Radovečki 4, Mali Lovrečan 1, Malo Gradišće 2, Natkrižovljan 1, Otok Virje 4, Radovec 8, Selci Križovljanski 1,  Veliki Lovrečan 5, Virje Križovljansko 2 i Vratno Otok jedan. 

Za mjesec listopad, studeni i prosinac 2019. godine, stipendije za studente koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji iznose 300 kuna, a stipendije za studente koji studiraju na udaljenijim fakultetima i visokoškolskim ustanovama mjesečni iznos stipendije je 500 kuna. Za mjesec listopad stipendije će se isplatiti u studenome, a za posljednja dva mjeseca u godine isplata će biti u prosincu mjesecu, rekao je načelnik Mirko Korotaj. 

Abecedni popis dobitnika stipendije općine Cestica za akademsku godinu 2019./2020.  Babić Ana Marija, Babić Marina, Barukčić Dajana, Bolčević Martina, Breški Darija, Cestar Marta, Daljevec Kristina, Domjan Lucija, Domjan Nives, Dugi Magdalena, El Habab Patrik, Furjan Adrijana, Gerbus Teodora, Gerbus Terezija, Golubić Doroteja, Golubić Tara, Hip Ivan, Hohnjec Maja, Hohnjec Melanija, Hrman Matija, Hrnčić Patricia, Hudoletnjak Dominik, Hutinski Luka, Ivančić Dorotea, Ivančić Elena, Jambrek Elena, Jurajec Ivona, Kelić Lora, Knezoci Rebeka, Kokot Barbara, Kokot Snježana, Korotaj Albina, Korotaj Antonio, Krajcer Mateo, Kunštnik Andrea, Lazar David, Lazar Lucija, Lazar Mihaela, Leskovar Mihael, Majhen Marija, Mihin Jurica, Milec Viktorija, Milušić Magdalena, Obadić Jurica, Pongračić Anja, Pongračić Kristijan, Pongračić Valentina, Prikratki Karlo, Sakač Petar, Ščuric Dario, Šestanj Melanija, Šincek Goran, Škrinjar Nina, Vajsbaher Diana, Veršić Ana, Vinter Tamara, Vnuk Kristijan, Vujasinović Karmen, Vujasinović Magdalena i Županić Kristijan.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.