Najava: u pripremi objava Javnih poziva Općine Cestica za razvoj obrta, poduzetništva, poljoprivrede i turizma

OBJAVLJENO 14.10.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica
Najava: u pripremi objava Javnih poziva Općine Cestica za razvoj obrta, poduzetništva, poljoprivrede i turizma

Općina Cestica svojim strateškim dokumentima usmjerila se na poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva sa svrhom ostvarenja višestrukih ciljeva jačanja konkurentnosti lokalnog gospodarstva, poljoprivrede i turizma te stvaranja pozitivne i poticanje poduzetničke klime. U provedbi Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Općine Cestica u 2018. godinu odobreno je ukupno 36 projekata od čega 4 projekta za razvoj turističkog sektora, 18 projekata za razvoj poljoprivrednog sektora i 14 projekata za razvoj uslužnog i proizvodnog sektora uz ukupni iznos odobrenih bespovratnih potpora u iznosu od 253.978,48 kuna.

U skladu s usvojenim Programom poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Općine Cestica, u 2019. godini u proračunu Općine Cestica planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 630.000,00 kuna a Javni pozivi za dodjelu potpora male vrijednosti objaviti će se 21. listopada 2019. godine na web stranici Općine Cestica. Prihvatljivi prijavitelji u sklopu programa potpora male vrijednosti su  obrti, mikro, mala i srednja trgovačka društva, djelatnosti slobodnih zanimanja, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i START-upovi a koji ulažu u nabavu materijalne i nematerijalne imovine s ciljem razvoja poslovanja i povećanja konkurentnosti.

Pregled mjera, prihvatljivosti troškova i iznosa potpore dostupan je u sklopu dokumenta Program poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Općine Cestica  za razdoblje 2018. – 2021. (pročišćeni tekst „Službeni vjesnik Varaždinske županije“ broj 18/19). Popis Javnih poziva koji će se objaviti 21. listopada 2019. godine prikazan je u priloženoj tablici:

MJERA/PODMJERA

1. Bespovratne potpore za poduzetništvo i obrt

1.1. Potpore početnicima – START UP

1.2. Subvencija plaćanja komunalnog doprinosa

1.3. Modernizacija opreme i proizvodnje MSP-a

1.4. Jačanje  poduzetničkih kompetencija

1.5. Subvencija kamatne stope na poduzetničke kredite

1.6.. Subvencija troškova pripreme natječajne i projektno tehničke dokumentacije za apliciranje na natječaje za bespovratna sredstva

2. Bespovratne potpore poljoprivrednom sektoru

2.1. Podizanje dugogodišnjih nasada

2.2. Potpora stočnom fondu

2.3. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednih proizvoda

2.4.Povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

2.5. Subvencija pripreme natječajne i tehničke dokumentacije

3. Bespovratne potpore za razvoj turističkog sektora

3.1. Ulaganje u izgradnju smještajnih kapaciteta

Ukupna dokumentacija Javnih poziva biti će dostupna za preuzimanje putem web stranice Općine Cestica na http://www.cestica.hr/programi-msp-2019/ ili osobno u pisarnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Cestica.

Sva pitanja vezana uz Javni poziv prijavitelji mogu postaviti putem elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.