Uspješno, četvrto, druženje „nebeskih letača“ u općini Cestica

OBJAVLJENO 11.10.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na inicijativu Mladena Mihina iz Dubrave Križovljanske u subotu, 6. listopada 2019. godine, održan je tradicionalni susret pilota paramotornih letjelica, a cjelodnevnom druženju uz letače iz Republike Hrvatske bili su prisutni i kolege iz paraglajderskih klubova susjedne Republike Slovenije.

Tijekom dana u nebeske visine vinulo se 25 letača koji su na četvrti susret u Dubravi Križovljanskoj došli iz Čakovca i Međimurja, Đurđevca, Zaboka, Zlatara i Zagreba, a zahvaljujući iskusnom pilotu Urošu iz Republike Slovenije u panoramskom letenju mogli su uživati i brojni posjetitelji koji su zahvaljujući iskusnom pilotu mogli površinu zemlje  promatrati iz ptičje perspektive. Hrabre letače tijekom dana posjetilo je i preko 150 posjetitelja, a čestitku na dobroj organizaciji susreta Mladenu je uputio i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj. 

O tradicionalnom susret pilota paraglajdera Mladen Mihin je rekao: - Unatoč sumnjivoj prognozi vrijeme nam je ipak išlo na ruku te je cijeli dan bio pogodan za letenje.

Za održavanje ovog, sada već tradicionalnog četvrtog susreta pilota paramotornih letjelica u Dubravi Križovljanskoj, zahvalnost dugujem općini Cestica za sponzorstvo, a zahvala ide i ostalim sponzorima u krutim i tekućim pitanjima, te ekipi "Zeko team-a", Sanji, Klaudiji, Karmen, Veroniki, Marici, Jurici i Ivanu i ostalima koji su pomogli, za izvrsnu logistiku i uslužnost. Na dolasku zahvaljujem i brojnim posjetiteljima koji su zajedno s nama uživali u čarima našeg adrenalinskog sporta, rekao je Mladen i dodao: - Izuzetno sam zadovoljan odazivom, kako pilota tako i posjetitelja. Vidimo se dogodine, ako ne i prije.

Dodajmo da je Mladen Mihin, član Paragldajderskog kluba Kolibri Cvetlin i jedan od osnivača Krila Cestice, a u akrobatskim i panoramskim letovima sudjelovao je na brojnim susretima i druženjima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.

Sudjelovao je i u zajedničkom trodnevnom letenju održanom u sklopu humanitarne akcije "Bukom motora protiv tišine ALS-a", koje je pokrovitelj bila Vlada Republike Hrvatske, a letjelo se od Iloka do Zagreba.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.