Vatrogasci VZO Cestica, po jedanaesti put, provjerili rad vatrogasne opreme

OBJAVLJENO 7.10.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Tradicionalna redovita provjera vatrogasne opreme vatrogasnih društava koja djeluju u sklopu VZO Cestica održana je u nedjelju, 6. listopada 2019. godine, a sama provjera zakazana je za deset sati, na rijeci Dravi, nasuprot ribičke kućice u Velikom Lovrečanu.

Ove godine provjera je održana po jedanaesti put, a uzvodno od lovrečanskog mosta prvi su bili vatrogasci DVD-a Gornje Vratno, a potom DVD Gradišće, Babinec, Križovljan Cestica, Lovrečan Dubrava  i DVD Virje Križovljansko.

Ova godine ukupno je sudjelovalo 37 vatrogasaca, istaknuo je zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup, a uz 6 navalnih i dva kombi vozila bila je i kompletna vatrogasna oprema za gašenje i spašavanje. S lovrečanskog mosta provjeru ispravnosti vatrogasnih štrcaljki sa zanimanjem su promatrali mještani susjednih naselja, a kad su se u rad uključila sve pumpe ispod vodenog tunela koji su stvorile štrcaljke pojavila se duga. 

Nakon  održane provjere izvješće je podnio zapovjednik Milenko Biškup, a okupljene vatrogasce pozdravio je Danijel Korotaj, potpredsjednik VZO Cestica. Zahvalu članovima VZO Cestica na osposobljavanju i uvježbavanju vatrogasaca za gašenje požara, i spašavanje ljudi i imovine kao i za brige o tehničkoj ispravnosti vozila i opreme izrekao je načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, a u ime organizatora ovogodišnje provjere na druženje u vatrogasni dom DVD-a Križovljan Cestica pozvao je Ivan Kralj, predsjednik društva, ovogodišnjeg organizatora i domaćina.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.