U općini Cestica održano predavanje o bolestima kostiju i zglobova

OBJAVLJENO 27.9.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U cilju upoznavanja mještana s problemima bolesti kostiju i zglobova općina Cestica organizirala je na tu temu predavanje koje je održano u četvrtak, 26. rujna 2019. godine, a isto su, s početkom u 18 sati, u dvorani DVD-a Križovljan Cestica, održali liječnici Odjela ortopedije i traumatologije Opće bolnice Varaždin.

Na početku predavanja, kojem bio prisutan i načelnik Mirko Korotaj, predavače i mještane pozdravio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica, a u ime prisutnog tima liječnika nazočne je pozdravio Siniša Fučkar, dr. medicine specijalist  ortopedije i traumatologije.

Prvo predavanje na temu "Kuk naš svagdašnji" održao je dr. Marko Hlebar, pročelnik Službe za kirurške bolesti Opće bolnice Varaždin, a na kraju svog izlaganja naglasio je da se na Odjelu ortopedije i traumatologije godišnje ugradi 250 primarnih proteza kuka.

Temu "S koljena na koljeno" obradio je dr. Domagoj Mlinarić. Istaknuo je da kod osteoartritisa koljena razlikujemo dva osnovna procesa; nestanak zglobne hrskavice i stvaranja koštanih izraslina oko zgloba, a potom je ukazao i na mogućnosti liječenja. U završnom dijelu predavanja, na temu pod nazivom "I pad je novi početak!" govorio je dr. Siniša Fučkar. U uvodnom dijelu naglasio je da su kod osoba starije životne dobi povećane mogućnosti prijeloma kostiju, te predložio da se u cilju prevencije iz prostora u kojem se boravi uklone prepreke koje mogu dovesti do pada. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.