POZIV: Predavanje liječnika Odjela za ortopediju i traumatologiju OB Varaždin

OBJAVLJENO 20.9.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica
POZIV: Predavanje liječnika Odjela za ortopediju i traumatologiju OB Varaždin

Poštovani mještani ,

Pozivamo Vas na predavanja liječnika Odjela za ortopediju i traumatologiju OB Varaždin koje će se održati dana 26.09.2019. godine u 18,00 sati (četvrtak) u prostoriji DVD-a Križovljan Cestica.

Nakon kardiovaskularnih oboljenja, drugi po učestalosti uzrok kronične radne nesposobnosti je osteoartritis. U visokorazvijenim zemljama svijeta kod 50% svih osoba starijih od 40 godina morfološki se mogu dokazati artrotske promjene na kostima, odnosno zglobovima, s tim da su u toj životnoj dobi još bez kliničkih simptoma. S godinama se javljaju degenerativne promjene na zglobnoj hrskavici, koje onda uzrokuju patološke promjene i na ostalim dijelovima zgloba. Kao posljedica svega navedenog se jave bolovi i oštećenje funkcije zahvaćenog zgloba. Uz opisane promjene koje se javljaju uslijed osteoartritisa, starenje prati i povećana učestalost prijeloma koji su usko vezani uz osteoporozu.  

Predavanje s temom osteoartritisa kuka i metodama liječenja pod nazivom "Kuk naš svagdašnji" pripremio dr. Marko Hlebar, inače i pročelnik Službe za kirurške bolesti OB Varaždin. Predavanje naziva "S koljena na koljeno" o osteoartritisu koljena te metodama liječenja pripremio je dr. Domagoj Mlinarić, dok je završno predavanje o prijelomima starije životne dobi, naziva "...i pad je novi početak!" pripremio dr. Siniša Fučkar.  

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.