Općina Cestica bogatija za 16 novorođene djece

OBJAVLJENO 18.9.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Čestitke roditeljima uputio načelnik Mirko Korotaj, a općina Cestica mladim obiteljima pomaže i u kasnijim fazama odrastanja djece, te u kupnji stanova po POS modelu

Područje općine Cestica obuhvaća 20 naselja, a posljednjih nekoliko mjeseci nove stanovnike dobilo su slijedeća mjesta: Babinec (2), Cestica (3), Falinić Breg, Gornje Vratno (3), Križanče, Malo Gradišće (2), Natkrižovljan (3) i Radovec Polje. Od šesnaestero novorođene djece na prijemu za roditelje priređenom u Općini Cestica, 17. rujna 2019. godine s početkom u 17 sati, bilo je i desetero najmlađih stanovnika, Emilio, Andrej, Sven, Jan, Vanesa, blizanci Fran i Lovro, Lukas, Emili i Nikolina.

U cilju pomoći obiteljima kod rođenja djeteta općina Cestica za svako novorođeno dijete roditeljima doznačuje po dvije tisuća kuna, a svakoj majci na prijemu načelnik općine Mirko Korotaj uz čestitku uručio je, uz gore navedeni iznos cvijet. Naglasio je da općina Cestica nastoji raznim oblicima potpore roditeljima pomoći u podizanju i školovanju djece, a ista se ogleda i u sufinanciranju smještaja djece u dječjem vrtiću. Tako općina

Cestica za prvo dijete u podmirenju troškova smještaja sudjeluje sa 700 kuna, za drugo dijete taj iznos je 800 kuna, a za smještaj trećeg djeteta u vrtiću podmiruje se svi troškovi u iznosu od 1400 kuna. Općina podmiruje i troškove produženog boravka djece u osnovnoj školi, od prvog do četvrtog razreda, a iz općinskog proračuna za sve polaznike osnovne škole podmiruju se troškovi nabavke radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i atlasa. Za sve studente druge i viših godina studija osigurane su stipendije. Općina Cestica mladim obiteljima pomaže i u izgradnji i kupnji vlastitog stana, rekao je načelnik Mirko Korotaj i dodao, da je za izgradnju stanova koji će se graditi po POS modelu već pribavljena potrebna dokumentacija, a nakon izgradnje stanova u kućama u nizu predviđen je po istom modelu izgradnja dodatnih stanova te pozvao roditelje ukoliko su zainteresirane da se jave u Općinu.

Od 16 novorođene djece, deset je dječaka i šest djevojčica. U naselju Babinec žive Alex Gradečak i Kali Jamnik, a u Cestici Sven Klasić, Larissa Levanić i Leonora Bilali. Uz roditelje na Falinić Bregu živi Nikolina Šoštarić, a u Gornjem Vratnu su Ivan Đurman, Andrej Hip i Vanesa Potočnjak. U Križanču živi Emili Kutnjak, a u Malom Gradišću Jan Rodeš i Emilio Balaško. Posljednjih mjeseci povećao se i broj stanovnika u Natkrižovljanu, gdje uz blizance Frana i Lovru Pozder živi i Noel Maltarski, a dom Lukasa Trančar je u Radovec Polju.

Na prijemu su bile i majke Leonore Bilali i Ivana Đurman, majke petero djece. Braća Leonore su Matej (18), Nik (10), Teo (8) i Metaj Hamzi, a uz Ivana u obitelji su još Marko (15), Vlatka (14), Klara (12) i Lovro kojem je 9 godina.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.