Proslava blagdan Uzvišenja sv. Križa 2019. godine

OBJAVLJENO 17.9.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Dan općine Cestica obilježava se svake godine istog datuma, a to je ujedno i blagdan župe Uzvišenja svetog Križa Križovljan  koji se slavi 14. rujna.

U župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu ujutro je bila misa u osam sati, a svečanu koncelebriranu misu u 11 sati predvodio je i održao prigodnu propovijed preč. mr. sc. Damir Bobovec, predstojnik Matičnog ureda i arhiva Varaždinske biskupije.

Uz predvoditelja misnog slavlja i križovljanskog župnika Zorislava Šafrana, bili su i ostali svećenici Ivanečkog dekanata. Iz župe Donja Voća vlč. Marko Zadravec, iz župe Ivanec vlč. Mišel Kovačević, iz župe Sveta Barbara Natkrižovljan vlč. Mario Filipović, i iz župe Vinica preč. Valent Posavec – dekan, a bili su prisutni i vlč. Antun  Gorek iz Ivanca, te vlč. Ivan Košić koji je na župi Križovljan od 1979. godine.

Na župsko proštenje došao je i vlč. Vjekoslav Pavlović iz Blaškovca, a i vlč Ivan Sakač iz Petrijanca. Župsko proštenje skladnim pjevanjem uzveličao je zbor župe koji je na orguljama pratio orguljaš Marijan Županić, a uz brojne vjernike križovljanske i susjednih župa misnom slavlju bio je prisutan i načelnik Mirko Korotaj, predsjednik Vijeća općine Cestica Darko Majhen.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.