Održano 6. Međuopćinsko natjecanje vatrogasaca iz Cestice, Petrijanca, Vinice i Maruševca

OBJAVLJENO 2.9.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Vatrogasna zajednica općine Petrijanec ove subote, 31. kolovoza bila je domaćin, a DVD Družbinec organizator 6. Međuopćinskog natjecanja vatrogasaca i vatrogasne mladeži Vatrogasnih zajednica Općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec.

Natjecanje se održalo na igralištu u Družbincu, a nakon intoniranja himni prisutne je pozdravila predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek dok je samo natjecanje otvorio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, uz prisustvo načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca i načelnika Općine Maruševec Damira Šprema te predsjednika i zapovjednika Vatrogasnih zajednica općina. 

Najprije su s vježbama krenuli najmlađi kojih je ukupno nastupilo četrnaest ekipa, dvanaest u muškoj i dvije u ženskoj kategoriji. U muškoj kategoriji pomlatka od 6-12 godina najbolji su bili članovi DVD-a Strmen Podravski, dok su kod djevojčica prvo mjesto osvojile članice DVD-a Nova Ves. U kategoriji mladeži (12-16 godina) nastupile su dvije ekipe, a pobjedu je odnio DVD Ladanje Donje ispred DVD-a Križovljan Cestica.

Kod seniora je nastupilo ukupno dvadeset ekipa u tri kategorije. Od petnaest muških „A“ ekipa pobjedu su odnijeli, treću godinu zaredom, vatrogasci DVD-a Družbinec ispred DVD-a Vinica 2 i DVD-a Lovrečan Dubrava. U kategoriji „muški B“ prvo mjesto pripalo je DVD-u Vinica, drugo DVD-u Lovrečan Dubrava, a treće DVD-u Babinec. Kod žena najbolje su bile vatrogaskinje iz Družbinca ispred kolegica iz Virja Križovljanskog.

Rezultati su se ujedno bodovali i za 26. Općinsko natjecanje VZO Cestica pa su kod pomlatka prvo mjesto osvojili DVD Križiovljan Cestica, drugo DVD Gornje Vratno, a treće DVD Babinec. DVD Križovljan Cestica osvojio je prvo mjesto u kategoriji mladež muška, a u kategoriji žena A prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Virje Križovljansko. U „najjačoj“ kategoriji muški „A“ prvi su bili članovi DVD-a Lovrečan Dubrava, drugi DVD-a Virje Križovljansko, a treći DVD Gornje Vratno. U muškoj „B“ kategoriji prvo mjesto osvojili su DVD Lovrečan Dubrava, a drugo mjesto DVD Babinec.

Za regularnost natjecanja brinuli su suci Zdravko Kukec, Filip Vrbanec, Ivica Lazar, Zvezdan Korotaj i Davorin Habunek te kontrolor natjecanja Mladen Bogdanović.

Ovakav vid natjecanja pokazatelj je veoma dobre suradnje između četiriju vatrogasnih zajednica, a  realiziran je s ciljem povezivanja susjednih vatrogasnih organizacija, povećanja atraktivnosti zbog većeg broja natjecatelja, ali i promocije vatrogastva među stanovništvom, posebno mladima te razvijanje prijateljstva i pozitivnog natjecateljskog duha.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.