Financiranje radnih bilježnica, likovnih mapa i geografskih atlasa u školskoj godini 2019./2020.

OBJAVLJENO 2.8.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica
Financiranje radnih bilježnica, likovnih mapa i geografskih atlasa u školskoj godini 2019./2020.

Općina Cestica nastoji mladima osigurati što bolje uvjete života, a želja je da se mladi i mlade obitelji zadrže i nastave živjeti na području Općine Cestica.

Kako bi se to mladim obiteljima i omogućilo, Općina Cestica nastoji olakšati i pružiti podršku roditeljima u podizanju djece već od samog rođenja isplatom novčane pomoći u iznosu od dvije tisuće kuna po djetetu, a potom i kroz ostale faze odrastanja i obrazovanja, od dječjeg vrtića koji se sufinancira sa 1 100 000 kuna, osnovne i srednje škole te studija gdje su osigurane studentske stipendije.

Poseban naglasak na osnovnoškolskom obrazovanju djece, uz podmirenje troškova prehrane u školskoj kuhinji za djecu slabijeg imovinskog stanja, je projekt nabave radnih bilježnica, geografskih atlasa i likovnih mapa za sve učenike Osnovne škole. Tako će Općina Cestica i ove godine financirati nabavku geografskog atlasa za učenike petih razreda, likovne mape za sve učenike te radne bilježnice za učenike prvih, trećih, četvrtih, petih, sedmih razreda, a u osmim razredima za sve predmete osim Biologije, Kemije i Fizike. U Proračunu za 2019. godinu osigurana su sredstva u iznosu od 200 000 kuna.

Sredstva za radne bilježnice u drugim, šestim i osmim razredima (biologija, kemija i fizika) osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Geografski atlas, likovne mape i radne bilježnice učenici će dobiti zajedno s udžbenicima u rujnu 2019.

Djeca i obrazovanje su uvijek bila prioritet Općine. Ovo je još jedan dodatni poticaj za što bolje rezultate učenika, ali i jasan znak svima da je obrazovanje jedini pravi način da Cestica, naša Varaždinska županija, ali i Hrvatska ima bolju i svjetliju budućnost – rekao je načelnik Općine Mirko Korotaj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.