U općini Cestica u tijeku uređenje nerazvrstanih prometnica 

OBJAVLJENO 27.7.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na putu od Cestice prema crkvi sv. Barbare u Natkrižovljanu i živopisnim vinorodnim predjelima pograničnog dijela Varaždinske županije, od Križovljana kojem je posljednjih nekoliko desetljeća pridodan i naziv Radovečki, proteže se Vinogradska ulica, kao dio županijske ceste ŽC 2035.

Sama ulica odvaja se od ulice Antuna Mihanovića i potom kraj povijesne slavine prvog križovljankog vodovoda sagrađenog 1898. godine, vodi u brdoviti dio, a završava na granici naselja Radovec, Natkrižovljan i Vinica Breg, nasuprot kapelice sv. Marka Križevčanina. Od spomenute županijske ceste nekoliko odvojaka odvaja se prema zapadu i podnožju brda Prekorje, a na tu cestu u gornjem dijelu nadovezuje se i lokalna cesta LC 25015 koja vodi prema Falinić Bregu i Lovrečanu.

Nastavimo li od spomenutog odvajanja cestom prema Natkrižovljanu, otprilike na sedamdesetak metara prema istoku vodi odvojak uz koji je smješteno nekoliko obiteljskih kuća i klijeti, iznad ulice Miroslava Krleže u Radovcu. Od kućnog broja 35 cesta se račva u dva dijela koji se u podnožju opet spajaju i izlaze na spomenutu ulicu Miroslava Krleže, a koje će se asfaltirati u slijedećem programskom razdoblju. 

U cilju da se do svakog domaćinstva dovede asfaltirana cesta u program modernizacije prometnica na području općine Cestica  uvrštena je i spomenuta dionica. Radove na asfaltiranju izvela je varaždinska tvrtka "Colas", a gradilište je, u četvrtak, 25. srpnja 2019. godine posjetio načelnik Mirko Korotaj, koji je rekao: Sredstva za pokriće troškova modernizacije i asfaltiranja prometnice prema kućama na području ovog dijela naselja Radovec te još tri dionice (Babinec cesta D-2 Matije Gupca, Malo Gradišće i Natkrižovljan) od 612.487 kuna osigurana su u proračunu općine Cestica.

Spomenutom modernizacijom asfaltirani pristup do svojih dvorišta dobit će 26 obitelji i brojni vlasnici parcela uz spomenute trase, a uz novoasfaltirane prometnice uredit će se i bankine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.