Općinu Cestica posjetili hrvatski branitelji iz Pakraca, Lipika i Požege

OBJAVLJENO 22.7.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica
Općinu Cestica posjetili hrvatski branitelji iz Pakraca, Lipika i Požege

Članovi Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995. ugostili su u subotu 20. srpnja kolege branitelje s područja Lipika, Pakraca i Požege koji su u sklopu obilaženja Varaždinske županije posjetili i Općinu Cestica.

Šezdesetak branitelja primio je predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen koji je izrazio zadovoljstvo što su došli vidjeti krajnji sjeverozapad Varaždinske županije, općinu iz koje su mnogi bili na ratištu kod Lipika i Pakraca.

Uz panoramsko razgledavanje općine posjetili su Vinski hram „Kotolenko“ na Dubrava Bregu u kojem ih je dočekao vlasnik Slavko Kotolenko te predstavio svoja vina. Nakon toga u Natkrižovljanu su položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulom branitelju Mirku Lazaru, koji je poginuo 1991. kod Pakraca.

Župnik u Natkrižovljanu vlč. Mario Filipović izrekao je prigodnu molitvu, a poslije su svi prisutni razgledali župnu crkvu Svete Barbare u kojoj je, povodom druge godišnjice osnutka Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995., župnik Filipović blagoslovio zastavu Kluba.

Uz branitelje iz Pakraca posjeti je prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.