Vrtić Zeko posjetili gosti iz Slovenije 

OBJAVLJENO 4.6.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Goste pozdravila Brankica Vidrač, a dobrodošlicu im poželio i načelnik Mirko Korotaj 

Od 2003. godine na području općine Cestica djeluje Dječji vrtića Zeko. Zbog sve većih potreba za smještaj djece i predškolsko obrazovanje najmlađih cestički vrtić u dva je navrata proširivan i nadograđivan te je trenutno u njem smješteno 140 djece, rekla je voditeljica Tanja Vuzem. Brigu o djeci i realizaciji pojedinog programa brigu vodi 12 odgojiteljica koje su raspoređene u 6 odgojnih skupina, a tu su i 2 kuharice i spremačica. U sklopu redovnog programa za najstarije djecu polaznici se pripremaju za  osnovnu školu, a pred polazak u prvi razred „mala škola“ provodi se i za djecu koja nisu polaznici vrtića.

U cilju što kvalitetnijeg rada s djecom Dječji vrtić Zeko uspostavio je suradnju sa sličnim ustanovama u brojnim zemljama, a prvi eTiwnning projekti pokrenuti su 2014. godine. U proteklom razdoblju provedeno je preko dvadeset eTiwnning i ostalih projekata te je uspostavljena suradnja s vrtićima iz  Belgije, Bugarske, Francuske, Grčke, Latvije, Litve, Norveške, Poljske,  Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije, a realizaciji različitih međunarodnih projekata i edukacija realizirani su i u Finskoj, Irskoj (Dublin), Grčkoj (Kreta) i Španjolskoj (Kanarski otoci).

Plod stalnog usavršavanja odgojitelja i osoblja vrtića je i uspostava suradnje s Dječjim vrtićima  Vrtiljak i Ciciban koji djeluju pri OŠ Miklavž na Drvskem polju, a u sklopu te suradnje u subotu, 1. lipnja 2019. godine, pedesetak gostiju iz tih ustanova došlo je u Cesticu u posjet vrtiću. 

Početak susreta dogovoren  je za 9 sati, a pred ulaz u vrtić goste iz Slovenije s nestrpljenjem su očekivali i polaznici Liza Domjan i Matija Levanić, kao i osoblje vrtića. Na početku susreta koji je priređen u najnovijem dijelu vrtića goste iz Slovenije pozdravila je ravnateljica Brankica Vidrač, a dobrodošlicu gostima iz Slovenije i zadovoljstvo radom cestičkog vrtića i razvijenoj međunarodnoj suradnji iskazao je  načelnik Mirko Korotaj.  O razvoju Dječjeg vrtića Zeko govorila je ravnateljica Brankica Vidrač, a pedagoginja Ana Koren Frščić predstavila je rad vrtića kroz temu „Dječji vrtić Zeko i europska dimenzija u obrazovanju“. O radu vrtića Zeko potom je prikazan kratki informativni film na slovenskom jeziku koji su uz ostale realizirale Spomenka Rožić i Maja Skupnjak. 

Vrijedni domaćini za goste iz Slovenije pripremili su kratak glazbeno-scenski program koji su izveli polaznici vrtića, a u ime kolega iz Slovenije domaćinima je zahvalila ravnateljica Zavoda Dušanka Mihalić Mali. 

U završnom dijelu susreta gosti su razgledali i ostale prostorije vrtića, a susret je završio razmjenom iskustava i druženjem.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.