Održana 2. memorijalna utrka Matija Milec

OBJAVLJENO 8.4.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Rezultati na 2.5 km. U kategoriji žena najbolja je bila Ivana Zeljko, a potom su se plasirale Maja Hip i Dea Šipek. Kod muškaraca treće mjesto osvojio je Mladen Mihin, drugi je bio Ivan Novak, a prvo mjesto pripalo je Branku Levanić. U utrci na 5 km kod žena prva je bila Simona Jambrošić ispred Paule Rusman i Nike Kolarek, a kod muškaraca prvi je bio Nikola Jamnik, ispred Luke Radetića i Jure Vobnera.

Na 10,55 km prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Marija Kosi, a potom su se plasirale Vanda Balaž i Ana Kresojević. U muškoj konkurenciji Denis Vujaklija bio je treći , a ispred njega Luka Benković i Dinko Solić koji je bio prvi.

U utrci na 21 km prvo mjesto osvojila je Ana Brletić, Ivana Grabar bila je druga, a Ivona Kocijan treća. U muškoj konkurenciji Srećko Vrček bio je treći, Saša Horvat drugi, a lanjski pobjednik Alen Čretni i ove je godine bio najbrži.

Pred početak natjecanja, u ime organizatora sve sudionike, natjecatelje i gledatelje, pozdravila je Jelena Milec, a potom je utrku otvorio načelnik Mirko Korotaj.

Cijeli program vodio je Branko Levanić, a na kraju svima je u ime organizatora zahvalila Jelena Milec koja je u društvu načelnika Mirka Korotaja najbolje plasiranim uručila nagrade.

Drugu memorijalnu utrku Matija Milec organiziralo je Sportsko rekreativno društvo "Poleti" i mnogobrojni volonteri, a uz Općinu Cestica kao glavnog pokrovitelja utrke pridružilo se i dvadesetak sponzora. Za utrku se u različitim disciplinama, do 25. ožujka, prijavilo 550 sudionika, a najbrojniji su i ove godine bili trkači na najkraćoj dionici od 2,5 km.

U društvu roditelja, djeda ili bake, bila su i brojna djeca, a među najmlađima bile su i blizanke, Bella i Hana Šipek iz Dubrave Križovljanske (rođene 16. srpnja 2018. godine). Na utrci su sudjelovale i cijele obitelji, a lijepo vrijeme roditelje je ponukalo da za utrku prijave svoje najmlađe članove koji su određenu stazu „prošli“ u kolicima ili pak na ramenima jednog od roditelja.

Memorijalna utrka Matija Milec organizira se u spomen na Matiju koji je potkraj srpnja 2017. stradao od posljedice udara groma dok je trčao nasipom uz „Ormoško jezero“, istočno od naselja Otok Virje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.