U Cestica izvršena podjela reflektirajućih prsluka pješacima i biciklistima 

OBJAVLJENO 27.3.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu u utorak, 26. ožujka 2019. provedena je u općini Cestica akcija podjela reflektirajućih prsluka pješacima i biciklistima koji su se u večernjim satima zatekli na najprometnijem raskršću u središtu Općine.

Uz načelnika općine Mirka Korotaj, zamjenika mu Žarka Rodeša i predsjednika Vijeća Darka Majhena u akciji su sudjelovali i djelatnici prometne policije PP Varaždin, Mario Kranjčić, Dražen Kuzminski i Davor Bezak koji je sudionicima druženja u prostorijama Udruge umirovljenika općine Cestica u Gornjem Vratnu održao i kratko predavanje o sigurnosti prometa u kojem je spomenuo da upotreba reflektirajućih prsluka, pješaka i biciklista, u vrijeme smanjene vidljivosti i noću omogućava vozačima motornih vozila njihovu raniju uočljivost, a što opet omogućava i pravovremenu reakciju i zaustavljanje. 

Akcija podijele reflektirajućih prsluka započela je u 19 sati na križanju u Cestici, a potom se preselila u Gornje Vratno i Babinec. UZ prsluke i reflektirajuće trake svi pješaci i biciklisti koji su se u doba akcije zatekli u prometu dobili su i promotivne materijale o potrebi poštivanja prometnih propisa i oznaka kojima se povećava njihova uočljivost.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.