Vatrogasci VZO Cestica, 15. 03. 2019, održali 27. sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 18.3.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

     Redovnu izvještajnu sjednicu Skupština članovi Vatrogasne zajednice općine Cestica održali su u petak, 15. ožujka 2019. godine, a istoj su uz članove Skupštine bili prisutni i brojni gosti iz Hrvatske i Slovenije, kao i čelnici općine Cestica, načelnik Mirko Korotaj i zamjenik mu Žarko Rodeš. Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske i vatrogasne himne odana je počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima, a potom je sudionike sjednice Skupštine pozdravio Darko Majhen, predsjednik Zajednice i predsjednik Vijeća općine Cestica, nakon čega je jednoglasno prihvaćen dnevni red i radna tijela za vođenje sjednice. Uz predsjednika Zajednice u radno predsjedništvo- voditeljstvo izabrani su Danijel Korotaj, zamjenik predsjednika VZO Cestica i zapovjednik Milenko Biškup, a vođenje zapisnika, u odsutnosti tajnika Zajednice Mladena Šćurica, preuzeo je Damir Bednjanić. Za ovjerovitelje zapisnika izabrani su Lovro Korotaj i Mario Majhen, a u povjerenstvo za utvrđivanje prisutnih članova na Skupštini izabrani su Davorka Hrnčić, Roman Ivančov i Valentino Vočanec.

     Izvješće o radu Vatrogasne zajednice općine Cestica za 2018. godinu podnio je predsjednik Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Cestica, a o materijalno-financijskom poslovanju govorio je Danijel Korotaj. Brojno stanje članova Skupštine na sjednici saopćio je Valentino Vočanec, a izvješće Nadzornog odbora pročitao je Slavko Talan. Sva izvješća, plan rada i financijski plan za ovu godinu jednoglasno su prihvaćeni, a čestitke vatrogascima na uspješnom radu redom su uputili: Milan Borak, predsjednik Udruge umirovljenika općine Cestica, Nenad Radojčić iz tvrtke Vatropromet Zagreb, Saša Lenček, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i Tomislav Bogović, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Varaždina. U ime kolega iz Slovenije čestitke na uspješnom radu i zahvalnost na suradnji uputio je Marijan Meglič, a u ime nazočnih vatrogasaca iz susjednih općina kolegama iz VZO Cestice riječi podrške uputila je Nataša Šincek, predsjednica Vatrogasne zajednice općine Petrijanec.

     Zadovoljstvo dobrim radom i organizacijom VZO Cestica izrazio je i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, istaknuo je da sva vatrogasna društva na području općine Cestica dobro rade, a općina Cestica ne samo da vodi brigu oko nabavka vatrogasne opreme već nastoji društvima pomoći oko opremanja i uređenja vatrogasnih domova i objekata o kojima brigu vode pojedina vatrogasna društva. Naglasio je da su cestički vatrogasci odlično organizirani i da se na njih može stalno računati, a uz brigu oko gašenja požara i spašavanju imovine i ljudi okosnica su i društvenog života na području na kojem djeluju.

Na sjednici Skupštine je, zbog kadrovskih promjena na čelu DVD-a Lovrečan Dubrava, u rukovodstvo Skupštine VZO Cestica predložena i jednoglasno podržana Davorka Hrnčić.

Vatrogasna zajednica općine Cestica djeluje od 1993. godine, i u svom radu okuplja članove DVD-a Gornje Vratno, osnovano 1920. godine, DVD-a Križovljan Cestice (1929.), Virja Križovljanskoga i Lovrečan Dubrave (1938.), Gradišća (1976.) i DVD-a Babinec (1981.).

     Uz članove Skupštine, 27. sjednici VZO Cestice bili su prisutni: načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj i zamjenik mu Žarko Rodeš, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Saša Lenček, predstavnici Območne gasilske zveze Ptuj na čelu s predsjednikom Marjanom Megličem, predsjednik Gasilske zveze Ormož, Dejan Jurkovič, predsjednik Gasilske zveze Kočevje Anton Jurkovič i zamjenik predsjednika Milan Simičič, predstavnici PGD-a Zavrč, predsjednik Kristijan Lorbek i Branko Skok, a sjednici je nazočio i počasni predsjednik VZO Cestica Antun Knezoci. Sjednici Skupštine VZO-a Cestica odazvao se i Tomislav Bogović, predsjednik GVZ Varaždin, čelnici VZO Vinica na čelu s predsjednikom Robertom Kovačićem. Na čelu izaslanstva VZO Petrijanec bila je predsjednica Nataša Šincek, a odazvali su se i članov i VZO Maruševec na čelu s predsjednikom Zdravkom Kukecom. Iz tvrtke Vatropromet iz Zagreba bio je direktor Nenad Radojčić, a tu su bili i članovi Udruge umirovljenika općine Cestica. IZ KUD-a općine Cestica bile su, predsjednica Petra Vunderl i Ana Vrbnjak i ostali gosti.

Vatrogasna zajednica općine Cestica pokriva svih dvadeset općinskih naselja, a u društvima danas djeluje 813 članova. Tako danas u Zajednici aktivno djeluju 94 operativna vatrogasca, 111 je izvršnih i 58 pričuvnih. U veteranima je 5 članova, 18 je počasnih, a rad vatrogasnih društava pomaže i 465 pomažućih članova. U kategoriji mladih do 16 godina uključeno je 120 ljudi, 58 starosti od 6-12 godina, a ostali su u dobnoj skupini 12-16 godina. Od punoljetnog članstva u rad Zajednice uključeno je i 211 žena, a neko od zvanja posjeduje 267 članica i članova.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.