U radu DVD-a Babinec sudjeluje 309 članova

OBJAVLJENO 25.2.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Predsjednik društva zahvalio PGD-u Ruše za donaciju vatrogasne opreme

     Redovitu izvještajnu sjednicu Skupštine, 38. po redu, vatrogasci DVD-a Babinec održali su u subotu, 23. veljače, a istoj su uz čelnike općine Cestica, načelnika Mirka Korotaja i predsjednika Općinskog vijeća Darka Majhena, ujedno predsjednika Vatrogasne zajednice općine Cestica, bili prisutni i predstavnici DVD-a Maruševec, cestička vatrogasna društva, te predstavnici slovenskih vatrogasaca iz PGD-a Zavrč, Stojnci, Bukovci i Ruše, kao i predstavnici cestičkih udruga i brojni podupiratelji i gosti.

      Na početku sjednice, nakon hrvatske i vatrogasne himne, odana je počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima, a potom je nazočne pozdravio predsjednik DVD-a Danijel Korotaj. Izvješće o radu podnio je tajnik Damir Bednjanić, a o financijskom  poslovanju Klaudija Knezoci. O stanju članstva govorio je Josip Liplin, a izvješće nadzornog odbora pročitao je Slavko Talan. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena, kao i prijedlog plana rada Upravnog odbora za 2019. godinu.

     Vatrogasna priznanja za dugogodišnji rad u vatrogastva primili su: Damir Bednjanić  i Mario Vnuk za 20 godina, Saša Knezoci (30) i Slavko Talan (40), a diplome vatrogasni veteran za dugogodišnji rad u vatrogastvu primili su Marijan Bednjanić, Silvestar Hercog, Ivan Horvat, Ivan Kokot, Mirko Vučak Antun Knezoci, prvi predsjednik DVD-a i VZO Cestica, počasni predsjednik istih organizacija kojemu je Darko Majhen u ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, kao jednom od osnivača iste uručio priznanje Županijske organizacije. Čestitke na uspješnom radu vatrogascima DVD-a Babinec uputio je Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica, a zahvalu za dobru suradnju rukovodstvu vatrogasnog društva izrekao je, u ime gostujućih društava, Kristijan Repolusk, zapovjednik PGD-a Ruše. Čestitke na dobrome radu i zahvalu za vođenje brige o spašavanju imovine i ljudstva uputio je načelnik Mirko Kortaj koji je naglasio da se na vatrogasce u svim situacijama gdje je potrebna bilo kakva pomoć na području općine Cestica može stalno računati.

     Na kraju sjednice svim članovima i gostima na sudjelovanju je zahvalio Danijel Korotaj, predsjednik DVD-a Babinec, a zahvalu na donaciji vatrogasne opreme uputio je i kolegama iz slovenskog vatrogasnog društva PGD Ruše.

      U redovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Babinec danas je 309 članova, od toga su 33 aktivna vatrogasca, a najviše članova je iz naselja Babinec, Falinić Breg i Kolarovec. S tog područja u rad vatrogasnog društva uključene su i cijele obitelji, a u društvu bake i djeda potporu vatrogascima dao je i petogodišnji Lovro Bednjanić. Uz svirku glazbenog sastava "Modus" druženje je potrajalo do kasnih noćnih sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.