Vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava održali 81. sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 18.2.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Za tajnicu izabrana Davorka Hrnčić, a u Nadzorni odbor Antonio Korotaj

    U dupkom ispunjenoj dvorani DVD-a Lovrečan Dubrava u Velikom Lovrečanu održana je redovita izvještajna sjednica Skupštine vatrogasnog društva osnovanog 1938. godine. Nakon izvođenje hrvatske i vatrogasne himne, te odavanja počasti preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima sve nazočne pozdravio je predsjednik Franc Težak, a potom je predložio da sjednicu nastavi voditi radno predsjedništvo u sastavu Mihaela Juričinec, Neven Furjan  i Mladen Kumek koji je predložio, od članova Skupštine, jednoglasno  prihvaćen dnevni red kao i sva iznesena izvješća i prijedlozi za nastavak rada.

   Opširni izvještaj o radu Društva u protekloj godini podnijela je Davorka Hrnčić, a o radu vatrogasne postrojbe govorio je zapovjednik Milenko Biškup. O financijsko materijalnom poslovanju govorio je blagajnik Branko Korotaj, a izvješće Nadzornog odbora iznio je Boris Ivančić. O brojnom stanju članova društva prisutnih na Skupštini izvijestio je Marijan  Škrinjar, a potom su prisutni u dvorani upoznati s prijedlogom Upravnog odbora za nastavak rada kao i s planiranim prihodima i rashodima.

      Kako od lipnja 2018. godine, zbog odlaska na rad u inozemstvo, tajnik DVD-a Lovrečan Dubrava Karlo Prikratki nije mogao obavljati svoju dužnost, Ana Županić u ime kandidacijskog povjerenstva predložila je Skupštini da se za tajničke poslove izabere Davorka Hrnčić, a novi član Nadzornog odbora, umjesto obvezama spriječene Marine Mikec, postao je Antonio Korotaj. Spomenute prijedlog Skupština je jednoglasno prihvatila, a  na isti način donijela je i odluku kojom tajnica DVD-a dobiva ovlaštenje za zastupanje društva te isto predstavlja u Predsjedništvu i Skupštini VZO Cestica, kao i odluku kojim se počasnim članom društva imenuje Ivica Težak.

      Čestitke rukovodstvu DVD-a Lovrečan Dubrava na uspješnom radu uputili su predstavnici Udruga i prijateljskih vatrogasnih društava iz Hrvatske i susjedne Republike Slovenije, a u ime VZO Vinica zahvalu na suradnji i uspješan nastavak rada poželio je Robert Kovačić, predsjednik DVD-a Vinica. U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije čestitke na uspješnom radu uputio je Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica, a zahvalu vatrogascima za nesebičan trud kod gašenja požara i tehničkih intervencija na spašavanju imovine uputio im je i načelnik Mirko Korotaj.

     U završnom dijelu sjednice Skupštine dodijeljene su zahvalnice dobrotvorima i donatorima, a potom su zaslužnim članovima vatrogasnog društva DVD-a Lovrečan Dubrava dodijeljena vatrogasna priznanja. Spomenice za 10 godina u društvu primili su: Anemari Liber, Antonio Korotaj i Jasmin Furjan, a 20 godina u DVD-u proveli su: Mario Borak, Aleksnadar, Marijan i Simon Korotaj, Marijan Škrinjar, Mario Tekić i Mario Zavec.

     Brončane plamenice VZO Cestica primili su Bojan i Simon Korotaj, Karlo Prikratki i Goran Težak, a za dugogodišnji operativni rad diplome vatrogasni veteran primili su: Vlado Kumer, počasni predsjednik, Branko Korotaj, Milorad Tekić i Milenko Biškup koji je zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD-a Lovrečan Dubrava punih 37 godina.

Potpisom pristupnica u rad DVD-a primljeni su Lovro Jurčević i Marijan Mikec, a potom je predsjednik Franc Težak zahvalio svima na sudjelovanju u radu 81. sjednice Skupštine i pozvao ih na zakusku koju su pripremile članice DVD-a Lovrečan Dubrava.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.