Katarina i Marijan Borak proslavili 50 godina braka

OBJAVLJENO 2.1.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na kraju mise, vlč. Zorislav Šafran, slavljenicima uručio papin blagoslov

     Pred pedeset godina, 31. prosinca 1968. godine, u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa vlč. Ivan Dugi, križovljanski župnik, vjenčao je Katarinu Kukec, kći Josipa i Elizabete r. Kramperger i Marijana Boraka sina križovljanskog orguljaša Mirka Boraka i supruge mu Josipe r. Korotaj. Po vjenčanju mladenci su živjeli zajedno s roditeljima mladenke u Radovec Polju, a u braku rodilo im se dvoje djece, sinovi Marijan rođen 5. veljača 1970. i Darko rođen 4. srpnja 1975. Odrastanjem djece obitelj se 2001. godine i proširila. Obitelji Borak prvo se pridružila Daliborka Švetak iz Donje Voće, a potom je sin Marijan oženio Darinku Furjan  iz Natkrižovljana. S roditeljima, djedom i bakom, nastavili su živjeti Daliborka i Darko kojima se uskoro rodio i sin Karlo (2001.) i potom kćer Lara (2003.)., a Marijan i Darinka nastavili su živjeti u Ljubljani gdje su im se pridružili i sinovi, Filip 2002. i Luka 2003. godine.

     Proslava pedesete obljetnice braka Katarine i Marijana započela je misom zahvalnicom koju je, u subotu, 29. prosinca 2018. u križovljanskoj župnoj crkvi predvodio, uz koncelebraciju umirovljenog svećenika Ivana Košića, vlč. Zorislav Šafran koji je na kraju mise slavljenicima zahvalio za njihovo nesebično zalaganje i pomoć kod različitih potreba u župi, a potom im je uručio na pergameni ispisan apostolski blagoslov Pape Franje, što su prisutni popratili pljeskom.

     Obnovi bračnih zavjeta uz djecu i unuke bili su prisutni i brojni  vjernici, rodbina i prijatelji, a nakon proslave u crkvi u Radovcu slavlje je do duboku u noć nastavljeno u restoranu u Babincu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.