Tvrtka Čistoća d.o.o. donirala prirodni sok dječjem vrtiću "Zeko"

OBJAVLJENO 5.12.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj je s predstavnicima gradske tvrtke Čistoća d.o.o. razveselio mališane u Dječjem vrtiću "Zeko". Naime komunalna tvrtka Ćistoća d.o.o. dječicu je počastila prirodnim sokom od jabuke od ovogodišnjeg uroda u voćnjaku "Čistoće". U vrtiću mališanima su sok od jabuke točili načelnik Mirko Korotaj i direktor "Čistoće" Davor Skroza.

Oko 2.600 litara prirodnog i kvalitetnog soka od jabuke, nakon što je provedeno ispitivanje, analiza i utvrđivanje nutritivnih vrijednosti u ovlaštenom laboratoriju (Bioinstitut d.o.o.), ovih se dana dijeli po dječjim vrtićima u jedinicama lokalne samouprave gdje Čistoća d.o.o. pruža javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada. Djeci u dječjem vrtiću "Zeko" u Cestici podijeljeno je sveukupno 96 litara prirodnog soka od jabuke.

Direktor Čistoće je pojasnio da se radi o soku dobivenom od jabuka starih sorti, zdravih i nešpricanih: - Ovo je bila jako dobra godina, jabuke su imale dobar urod. Odlučili smo iscijediti te jabuke u sok. S obzirom na to da je odlične kvalitete i nije šprican, nema pesticida, a dobili smo oko tri tisuće litara soka, odlučili smo ga podijeliti svim dječjim vrtićima na područjima jedinica lokalne samouprave gdje obavljamo javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada. To je oko 3.350 djece kojoj smo namijenili 2.600 litara soka, da se okrijepe zdravim sokom iz naše proizvodnje - kazao je Skroza.

Načelnik je pohvalio ovu akciju te istaknuo da će općina i nadalje podržavati ovu i sve slične aktivnosti u dječjem vrtiću: - Djelatnici "Čistoće" napravili su fini jabučni sok, potpuno prirodan, bez ikakvih aditiva, i odlučili ga pokloniti vrtićima na području gdje rade, pa tako i u našoj općini. Ovo je sretan spoj odgovornosti jedne tvrtke i potreba našeg vrtića, a dobra suradnja općine Cestica, dječjeg vrtića i "Čistoće" nastavit će se i dalje - rekao je načelnik.

 

 

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.