Poziv na sudjelovanje u kulturno-kreativnim radionicama

OBJAVLJENO 30.11.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica
Poziv na sudjelovanje u kulturno-kreativnim radionicama

Pozivamo Vas na sudjelovanje u kulturno-kreativnim radionicama u okviru EU projekta „Kreativni seniori“.

Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine, uspostavom kulturno-kreativnih aktivnosti u ruralnim područjima Varaždinske županije. Tijekom provedbe projekta uspostavljena su dva Otvorena kreativna i kulturna studija (prostora za djelovanje), u općini Donja Voća i Vinica, u kojima će se provoditi sljedeće radionice: dramska radionica, radionica  keramike, likovna radionica te folklorna radionica. Za stanovnike okolnih Općina osiguran je i besplatan prijevoz u vrijeme provedbe radionica. Planirani početak radionica je 12. mjesec, a moguće je i naknadno uključivanje u radionice, ukoliko ostane slobodnih mjesta.

Za sudjelovanje u radionicama, prijaviti se možete na sljedeće načine:

  • Usmeno u Općini Donja Voća i Vinica
  • Telefonom na broj +385 42 766 711
  • Mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prilikom prijave, molimo da se istakne radionica na koju se prijavljuje.

Projektni programi dostupni su osobama starijima od 54 godine iz naselja i općina: Klenovnik, D.Voća, Maruševec, Vinica, Petrijanec, Sračinec, Cestica, Vidovec.

Kroz projektne aktivnosti nastoji se utjecati na društvenu uključivost starijih osoba, njihovo zdravlje i aktivaciju te prevenciju prerane institucionalizacije. Samim time projekt pridonosi poboljšanju u kvaliteti života starijih osoba i njihovih obitelji te pridonosi provedbi strategije Europa 2020, Europske platforme za suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti (inkluzivan rast), Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH te Nacionalnom strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020 godine.

Projekt će dugoročno pozitivno djelovati na ciljane skupine: stariji od 54 će biti zdraviji, zadovoljniji, s više samopouzdanja te mogu postati pokretači društvenih promjena. Zdravi i zapošljivi pojedinci prestat će biti financijski i socijalni teret svojim obiteljima, institucionalni teret državi te postati primjer dobre prakse u lokalnoj zajednici. Projektom se nastoji utjecati i na poboljšanje kvalitete života, odnosno na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti. Općina Donja Voća je ujedno i osnivač udruge Mentor koja provodi programe samozapošljavanja, stoga će uključiti polaznike koji imaju interes razvijati karijeru u području kulture i kreativnih industrija.

Radionice će držati umjetnici s mnogo iskustva u području kojim se bave, ali i u edukativnome radu, a aktivnosti će biti usmjerene ne samo na usvajanje novih vještina, razvijanje kreativnosti već će se kroz zajedničko kreativno izražavanje raditi i na samoosnaživanju te međusobnom povezivanju polaznika. Keramičarsku će radionicu voditi akademska kiparica gđa. Vesna Osojnički, likovnu radionicu varaždinski umjetnik Ivan Mesek, dramsku Jan Kerekeš, a folklornu prof. Pjerino Hrvaćanin.

 

Radujemo se Vašem dolasku.

S poštovanjem,

Općina Donja Voća

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.