Na humanitarnoj priredbi prikupljeno 19.965,50 kuna

OBJAVLJENO 27.11.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

   Udruga za djecu s teškoćama  i osobe s invaliditetom „Život i radost“ iz Cestice organizirala je sada već tradicionalnu manifestaciju „Večer bez brige“. Priredba je održana u nedjelju, 25. studenoga 2018., s početkom u 16 sati, a na cjelovečernjem koncertu i druženju nastupio je glazbeni mariachi sastav "El Combo".

     Na početku druženja, članove Udruge za djecu s teškoćama i njihove roditelje i brojne posjetitelje i goste pozdravila je predsjednica Udruge Irena Jamnik. Čestitke na vrijednom i požrtvovnom radu članovima Udruge "ŽIR" uputio je načelnik općine Cestica  Mirko Korotaj, koji je u svom pozdravnom govoru obećao daljnju pomoć u realizaciji programa i aktivnosti vezanih uz uključivanje djece s teškoćama u zajednicu, a nazočnima u dvorani potom se obratio i Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije.

     Na ulazu u dvoranu svakom je posjetitelju uručen na dar straničnik za knjige koje su izradili korisnici udruge i cvijet od krep papira. Pred nastup glazbenog sastava "El Combo" snimljena i zajednička fotografija. U devedesetominutnom programu izvedeni su brojni hitovi, a u završnom dijelu manifestacije uz glazbeni sastav "El combo" zapjevala je i Ženska klapa . Na kraju priredbe predsjednica Udruge ŽIR Irena Jamnik, zahvalila je svim posjetiteljima, gostima i sponzorima, te naglasila da je u dvorani te večeri skupljeno 13.315,50  kuna kojima treba pridodati 6.650, 00 kn donacija na žiro račun udruge. Zbog kiše koja je nemilice padala cijelo popodne otpalo je zajedničko paljenje lampiona, a na samom kraju, predvođeni glazbenicima sastava "El Combo" i klapom "Angeluš", svi u dvorani otpjevali su pjesmu  „Pod brajde.“

    Pomoć članovima Udruge Život i radost, u pripremi dvorane i organizaciji priredbe pomogli su brojni pojedinci među kojima su i članovi Udruge umirovljenika, Udruge ručnih radova "Vezilje" kao i Udruga vinara i vinogradara "Sv. Martin" Cestica, a podršku manifestaciji, uz brojnu publiku, dali su još Općina Cestica, Radio Megaton i ZAMP  HDS.

     Prema riječima predsjednice Udruge, ukupno je prikupljeno 19,965,50 kn, a sredstva će se kao i do sad usmjeriti za djecu s teškoćama. Udruga će učiniti sve da djeca iskoriste vlastite potencijale i da im to društvo omogući jer kad im se pruži prilika, djeca s teškoćama imaju potencijal u vođenju života koji ih ispunjava te mogu doprinjeti socijalnoj, kulturnoj i ekonomskoj vitalnosti svojih zajednica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.