U Velikom Lovrečanu održan 7. "Memorijal Ivan Bednjanić"

OBJAVLJENO 25.11.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Najbolji rezultat ostvarila ženska ekipa DVD-a Virje Križovljansko

     Pod pokroviteljstvom Općine Cestica vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovrečan Dubrava priredili su sedmi po redu "Memorijal Ivan Bednjanić", a isti je održan u dvorani vatrogasnog društva u subotu, 24. studenoga 2018. godine.

     U spomen na tragično preminulog Ivana Bednjanića (1931. – 1994.) izaslanstvo DVD-a prvo je na lovrečanskom groblju podno crkve sv. Lovre položilo vijenac i zapalilo svijeće, a uz kćerku Ivana Bednjanića, Anu Obadić, i čelnike DVD-a Lovrečan Dubrava (potpredsjednik Mladen Kumek i zapovjednik Milenko Biškup) bila je prisutna Davorka Hrnčić te zamjenik načelnika Žarko Rodeš i Darko Majhen, predsjednik Vijeća općine Cestica i predsjednik cestičke vatrogasne zajednice.

     U uvodnom dijelu natjecanja prvo su izvedena himne, "Lijepa naša domovino" i vatrogasna himna, a potom su prisutni u dvorani, na poziv Davorke Hrnčić, minutom šutnje odali počast Ivanu Bednjaniću, preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima. Dobrodošlicu natjecateljima i gostima uputio je dopredsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava Mladen Kumek, a nazočnima se potom u ime Vatrogasne zajednice općine Cestica obratio Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća i na kraju zamjenik načelnika Žarko Rodeš.

 O regularnosti natjecanja brigu su vodili vatrogasni suci, Mladen Bogdanović i Josip Beli, a obradu rezultata preuzelo je radno voditeljstvo u sastavu: Antonio Korotaj, Neven Furjan, Zvezdan Korotaj, Denis Veršić, Krunoslav Mikec i Davorka Hrnčić.

      Za 7. "Memorijal Ivan Bednjanić" u spajanju usisnog voda prijavile su se tri ekipe u ženskoj konkurenciji, a natjecalo se i pet muških sastava. Najbolji rezultat u spajanju usisnog voda postigla je ženska ekipa DVD-a Virje Križovljansko (29,18), a kod djevojaka potom se plasirala ekipa domaćina i DVD Križovljan Cestica. U muškoj konkurenciji najbolji su bili vatrogasci DVD-a Gornje Vratno (33,04), a potom su se plasirali DVD Virje Križovljansko, Lovrečan Dubrava, Babinec i Križovljan Cestica.

    U ime DVD-a Lovrečan Dubrava svim ekipama na sudjelovanju zahvalio je potpredsjednik Mladen Kumek, a podijeli zahvalnica, diploma i pehara pridružila se Ana Obadić, zapovjednik Milenko Biškup, te zamjenik načelnika Žarko Rodeš.

      Čestitku vatrogascima DVD-a Lovrečan Dubrava na dobroj organizaciji natjecanja uputilo je i izaslanstvo PGD-a "Bukovci" predvođeno predsjednikom Petrom Majcenom, a vrijedni domaćini su za sve natjecatelje, posjetitelje i goste priredili zakusku koju je realizirala kuharska ekipa u sastavu: Miran Hrnčić, Boris Ivančić, Goran Težak i Mirko Rodeš.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.