U Cestici potpisani ugovori za studentske stipendije

OBJAVLJENO 17.11.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Iduće godine veće stipendije, a dobiti će ih oni koji osobno potpišu ugovor

   Zbog velikog broja studenata koji su ostvarili pravo na dobivanje općinske stipendije za akademsku godinu 2018./2019. potpisivanje ugovora održano je u prostorijama OŠ Cestica, u subotu, 17. studenoga 2018., godine s početkom u 9 sati.

      Potpisivanju ugovora o stipendiranju bili su prisutni čelnici Općine, predsjednik Vijeća Darko Majhen, zamjenik načelnika Žarko Rodeš i načelnik Mirko Korotaj, koji je istaknuo da općina Cestica vodi brigu o mladima već od samog rođenja, a potom i kroz ostale faze odrastanja i obrazovanja, od dječjeg vrtića, osnovne i srednje škole te studija. Svim studentima poželio je uspješan nastavak i završetak školovanja te naglasio da se iduće godine planira povećanje studentskih stipendija, a iste će moći ostvariti svi oni koji dođu potpisati ugovor. Iznos mjesečne stipendije je 300,00 kuna za one koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, a pravo na 500,00 kuna mjesečne potpore dobivaju oni koji studiraju na udaljenijim učilištima i fakultetima.

     – Za novorođene sad izdvajamo 2000 kuna, vrtić sufinanciramo sa 850 tisuća, kupujemo radne bilježnice, pomažemo plaćanje školske kuhinje učenicima lošijeg imovinskog statusa, plaćamo prijevoz srednjoškolcima, a evo, dodjeljujemo i stipendije – rekao je načelnik te kao dodatnu mjeru za pomoć mladim obiteljima istaknuo skoru izgradnju POS kuća u nizu.

     Ovogodišnje stipendije dodijeljene su na temelju zaključka Povjerenstva općine Cestica za provedbu natječaja u kojem se predlaže da se u akademskoj godini 2018./2019. dodijeli ukupno 68 stipendija. Od toga je 66 stipendija dodijeljeno studentima druge i viših godina studija, a dvije stipendija dobili su studenti prve godine studija. Od dobitnika stipendija najviše je studenata na trećoj godini (26), a potom slijedi druga sa 24, peta sa 9 i četvrta sa 7 stipendista. Među dobitnicima stipendija i ove godine prevladavaju djevojke, a od mladića među korisnicima stipendija je 25 studenata.

     – Jako sam zadovoljan što Cestica iz godine u godinu ima sve više studenata. Primjerice, 2001. imali smo šestero studenata, a danas ih je više od 70. Osim studentima druge i viših godina studija, dodjeljujemo i pet brucoških stipendija, a treba reći da nisu svi studenti prve godine ostvarili pravo na stipendiju. Sve u svemu, imamo mnogo studenata, a to znači da su mladi uhvatili ritam sa zahtjevima suvremenog tržišta – istaknuo je načelnik Korotaj.

     Od 68 korisnika stipendija njih najviše studira na području grada Zagreba - 22, a potom slijede Varaždin – 13, Osijek - 8, Rijeka - 7, Čakovec - 5, Pula i Maribor - 3 i Graz - 2. Na fakultetima i visokim učilištima u Gospiću, Opatiji, Požegi, Ljubljani i Zadru upisan je po jedan student. Neki od studenata odustali su od općinske stipendije jer su ostvarili pravo na neku drugu stipendiju.

     Najviše studenata s područja općine Cestica koji su ostvarili pravo na općinsku stipendiju živi u Gornjem Vratnu (18), a potom slijede Radovec (10), Veliki Lovrečan (6), Križovljan Radovečki (4), Cestica, Dubrava Križovljanska, Jarki, Kolarovec, Otok Virje i Virje Križovljansko (3),  Babinec, Natkrižovljan i Selci Križovljanski (2), a iz naselja Brezje Dravsko, Falinić Breg, Križanče, Mali Lovrečan, Malo Gradišće i Radovec Polje je po jedan stipendist.

     - Djeca i obrazovanje su prioritet Općine. Samo s obrazovanim ljudima možemo računati na bolju budućnost Cestice. Paralelno radimo i na jačanju gospodarstva kako bi se naši studenti imali gdje zaposliti po završetku studija i svoje znanje iskoristili za napredak Općine Cestica – rekao je načelnik Općine Mirko Korotaj.

Abecedni popis studenata koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija 

Babić Ana Marija,  Babić Marina, Barukčić Dajana, Breški Darija, Daljevec Kristina, Domjan Lucija, Domjan Nives, Dregarić Silvestar, Dregarić Veronika, Drožđek Antun Tonči, Dugi Magdalena, Dugi Patricija, El Habbab Patrik, Gerbus Teodora, Gerbus Terezija, Glavica Tea, Golubić Doroteja, Golubić Tara, Hip Antonio, Hip Ivan, Hohnjec Maja, Hohnjec Željka, Hrgar Doroteja, Hrman Matija, Hrnčić Patricia, Hrnčić Zoran, Hudoletnjak Dominik, Hutinski Marina, Hutinski Nikolina, Ivančić Dorotea, Ivančić Elena, Jambrek Elena, Juričinec Luka, Knezoci Rebeka, Kokot Barbara, Kokot Leonardo, Kokot Snježana,  Korotaj Albina, Korotaj Antonio, Kostanjevac Viktorija, Kostanjevec Martina, Krajcer Mateo, Kunštnik Andrea, Lazar David, Lazar Lucija, Lazar Matija, Lazar Stjepan, Leskovar Mihael, Majer Antonio, Majhen Marija, Mihaela Lazar, Milec Lea, Milec Viktorija, Pongračić Kristijan, Pongračić Valentina, Prikratki Karlo, Sakač Petar, Ščuric Dario, Šincek Goran, Šinjur Helena, Škrinjar Nina, Vajsbaher Diana, Veršić Ana, Vinter Tamara, Vnuk Kristijan, Vujasinović Hrvoje, Vujasinović Karmen i Županić Kristijan.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.