Ministar Goran Marić posjetio općinu Cestica

OBJAVLJENO 29.10.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Cilj sastanka bio je aktiviranje zapuštene državne imovine

     Općina Cestica bila je domaćin radnog sastanka ministra državne imovine, Gorana Marića i načelnika desetak općina i gradova s područja Varaždinske županije. Uz čelnike Općine Cestica, načelnika Mirka Korotaja i zamjenika mu Žarka Rodeša, sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, a uz ministra Gorana Marića bila je pomoćnica ministra državne imovine Ivana Pintar, tajnica u kabinetu Milkica Gudeljević i voditeljica protokola Doris Čule. Sastanak je održan u općinskoj vijećnici, u ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine, s početkom u 11 sati.

     Nakon jednosatnog sastanka načelnik Mirko Korotaj izjavio je: - Moram reći da je sastanak bio vrlo kvalitetan i kroz mjesec dana očekujemo konkretne rezultate. Mislim da je to jedna jako dobra komunikacija između ministarstva i jedinica lokalne uprava i vjerujem da će toga biti još. Na sastanku se radilo o pitanju rješavanja imovine, državne imovine na području jedinica lokalne uprave, a to iz razloga jer se kandidiramo na Europske projekte gdje trebamo imati sređene nekretnine. Za općinu Cestica to se konkretno odnosi na park Križovljangrad, gdje se javljamo na mjeru 8.5. Vrijednost investicije je 700 tisuća kuna i vjerujem da ćemo suglasnost dobiti u roku od 14 dana. Isto tako zainteresirani smo za darovanje nekretnina za izgradnju multifunkcionalnog centra za Rome u Gornjem Vratnu, a  isto tako zainteresirani smo za izdavanje suglasnosti za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju lovačkog doma na čestici u vlasništvu Republike Hrvatske.

O održanom sastanku ministar Goran Marić također je dao izjavu: - S radošću sam primio poziv načelnika za održavanje radnog sastanka, a ti sastanci održavaju se cijelo vrijeme. Mi ćemo učiniti sve kako bi izašli u susret općinama i lokalnoj samoupravi, ali nećemo mi izaći u susret samo lokalnoj upravi. Mi ćemo izaći u susret i Ministarstvu državne imovine, jer mi rješavamo svoje probleme rješavajući i njihove probleme. Dogovorili smo novi sastanak za mjesec dana, u gradu Lepoglavi. Onda će se znati više, onda će se konkretno znati koji su problemi riješeni, ali na osnovu radnog sastanka vidljivo je da će desetak do dvanaest predmeta biti riješeno u roku mjesec dana. U ovom području ima dosta nekretnina koje treba riješiti, ali znatno manje nego na drugim područjima Republike Hrvatske jer ovdje je ipak uređenije jer na nekim područjima nema ni zemljišnih knjiga. Radi se o onim nekretninama koje su zapuštene, koje nisu u funkciji i čijim aktiviranjem će jedinice lokalne samouprave dobiti na vrijednosti - rekao je ministar Goran Marić i dodao da se sve svodi na aktiviranje te imovine za dobrobit ljudi na području koji na njemu žive.

     Nakon održanog sastanka ministar Marić i ostali gosti posjetili su lokalitet Križovljangrad.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.