Provjera vatrogasne opreme na obali Drave

OBJAVLJENO 15.10.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na desetoj provjeri sudjelovala sva vatrogasna društva VZO Cestica

      Sjeverna obala rijeke Drave, nasuprot ribičke kućice u Velikom Lovrečanu, uzvodno od lovrečanskog mosta bila je po deseti puta domaćin provjere ispravnosti rada vatrogasne opreme cestičkih vatrogasnih društava u kojoj su uz sva vozila i opremu sudjelovala i 42 vatrogasca - istaknuo je zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica Milenko Biškup. Provjera je održana u nedjelju,14. listopada 2018. godine s početkom u 9,30 sati, a na njoj su sudjelovali, od mosta prema zapadu: DVD Babinec, DVD Gradišće, DVD Gornje Vratno, DVD Lovrečan Dubrava, DVD Križovljan Cestica i DVD Virje Križovljansko.

    U vrijeme početka provjere rada vatrogasnih štrcaljki nad rijekom Dravom još je bila magla koja je polako nestajala, a dok su u rad puštene sve pumpe ispod vodenog tunela koji su stvorile štrcaljke pojavila se duga.

      Nakon  održane provjere izvješće je podnio zapovjednik Milenko Biškup, a Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica i predsjednik Vijeća općine Cestica naglasio je da je zahvaljujući vrijednom radu vatrogasnih društava sva oprema spremna za korištenje kao i vatrogasne štrcaljke među kojima je najstarija proizvedena 1971. godine. Provjeri rada vatrogasne oprema prisustvovao je i Branko Skok iz PGD-a Zavrč, a zahvalu članovima VZO Cestica na osposobljavanju i uvježbavanju vatrogasaca za gašenje požara, i spašavanje ljudi i imovine kao i za brige o tehničkoj ispravnosti vozila i opreme izrekao je i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj.

   Najstariju vatrogasnu štrcaljku s kojom vatrogasci izlaze na intervencije posjeduje DVD Gornje Vratno, a po starosti dolaze vatrogasne štrcaljke ostalih društava; DVD Virje Križovljansko (1972.), DVD Lovrečan Dubrava (1974.), Babinec i Križovljan Cestica u posjedu su vatrogasne štrcaljke proizvedene 1981. dok je najmlađa vatrogasna štrcaljka proizvedena 1982. godine u posjedu DVD-a Gradišće. Na provjeri vatrogasne opreme vatrogasci su došli s desetak vozila među kojima je najstarija vatrogasna cisterna  tvrtke Magirus Deitz proizvedena 1968. godine, a koja je u posjedu DVD-a Križovljan Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.