Dobitnici javnih priznanja i nagrada povodom Dana općine

OBJAVLJENO 16.9.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

U ime nagrađenih zahvalu pjesmom „Lenuh“ izrekao je Stanislav Petrović

Na svečanoj sjednici Vijeća općine Cestica, održanoj na blagdan Uzvišenja svetog Križa, 14. rujna 2018. godine, u sklopu proslave Dana općine Cestica, temeljem Odluke Vijeća donesene na sjednici održanoj 5. rujna, dodijeljena su javna priznanja, nagrade, plakete i grb Općine Cestica.

Nagrade Općine Cestica dobili su: Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje Križovljansko i Lovrečan – Dubrava, za 80 godina djelovanja i rada društva, zasluge u doprinosu društvu, ispomoć i volonterstvo te Kulturno umjetničko društvo Općine Cestica, za 20 godina djelovanja, za osobite uspjehe u razvoju društvenog i kulturnog života, te za opći razvoj i društveno djelovanje na razini.

Plakete Općine Cestica dodijeljene su za razvoj gospodarstva, uspješno poslovanje, stručnost, odgovornost i predanost poslu te neprestano ulaganje u razvoj, a ove godine dobili su ih; poznati cestički vinogradari i proizvođači vina, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Županić iz Velikog Lovrečana i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Furjan iz Babinca, te Pilana „Friščić“ iz Dubrave Križovljanske i Veterinarska ambulanta Cestica.

Grb Općine Cestica dodijeljen je vlč. Zorislavu Šafranu, za opći razvoj čovječanstva, promicanje vjere i jedinstva kršćanstva na području općine Cestica. Miji Majhenu, za osobite zasluge modnom svijetu i volontiranje te promociji Općine u zemlji i inozemstvu, Gordani Kos Kolar, osobite zasluge u razvoju kulture, glazbe  i tradicije i hrvatskom kajkavskom pjesniku Stanislavu Petroviću, rodom iz Križanča za promicanje ljepota zavičaja kroz pjesme izrečene i objavljene na raznim  smotrama i recitalima, kao i u uglazbljenim stihovima, časopisima, zbirkama, zbornicima…. za promicanje ljepota zavičaja.

Na temelju Zaključka načelnika Općine Cestica nagrade od tisuću kuna  dodijeljene su učenicima koji su kroz svoje osnovno školovanje postigli iznimne uspjehe u učenju, a dobile su ih Antonela Furjan iz Babinca, Vida Kelić iz Gornjeg Vratna i Izidora Obadić iz Križovljana Radovečkog.

U ime dobitnika javnih priznanja zahvalu Općini izrekao je pjesnik Stanislav Petrović, a okupljene u dvorani tom je prilikom počastio recitiranjem svoje kajkavske pjesme „Lenuh“. 

Javna priznanja Općine Cestica uručili su zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik Vijeća Darko Majhen, a nagrade učenicama uručio je načelnik Mirko Korotaj.

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.