Održana završna priredba budućih đaka prvaka Dječjeg vrtića Zeko Cestica

OBJAVLJENO 23.5.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nakon priredbe djece koja su u proteklih nekoliko mjeseci polazila obvezni program predškolskog obrazovanja u trajanju od 150 sati, a koji je realiziran u popodnevnom satima, priredbu su održala i djeca koja su predškolski program realizirala u jutarnjem terminu rada Dječjeg vrtića Zeko Cestica.

Priredba je održana u ispunjenoj dvorani Kulturnog centra u Cestici, u utorak, 21. svibnja 2024. godine s početkom u 17 sati, a na istoj je nastupilo 40 djece, jesenjih đaka prvaka OŠ Cestica. Na priredbi je bila i vlasnica Dječjeg vrtića Zeko Varaždin Anka Tomasović i ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko Cestica Brankica Vidrač, a u uvodnom dijelu programa Tanja Vuzem, voditeljica Dječjeg vrtića Zeko Cestica je između ostalog rekla: - Izuzetna mi je čast pozdraviti Vas na završnoj svečanosti dječjeg vrtića u Cestici. Evo došao je i taj dan kada će se naši predškolci na službeni način oprostiti od svojeg vrtića u kojem su i neki proveli proteklih 5 ili 6 godina. Znam da je ovo osobito emotivan trenutak i za vas roditelje, jer se i vi opraštate sa svim onim danima kada ste svako jutro svoju djecu s punim povjerenjem ostavljali našim odgajateljima na punu brigu i skrb, i na kraju dodala, Budućim đacima, kao i vama roditeljima želim puno uspjeha i zadovoljstva u novim životnim zadacima i izazovima što vas čekaju na novom životnom putu.

Zahvalu osoblju vrtića na brizi za djecu iskazao je i načelnik Mirko Korotaj, a budućim đacima prvacima poželio je uspješan nastavak obrazovanja i sve najbolje u budućem životu.

U bogatom programu koji je uslijedio, recitacijama, pjesmom i plesom predstavili su se svi polaznici redovitog programa Dječjeg vrtića Zeko Cestica, a koji od jeseni postaju polaznici nekog od odjeljenja prvih razreda OŠ Cestica.  

U sklopu redovnog polaska Dječjeg vrtića Zeko Cestica ovogodišnji predškolski program završilo je 40 djece, a posljednje godine s djecom su radili Andreja Borak, Monika Kanjir, Nikolina Martinčević i Igor Pšag koji je u ime odgojitelja zahvalio djeci, roditeljima i svima koji su doprinijeli realizaciji programa.  

Nakon priredbe svako dijete dobilo je prigodnu poklon vrećicu u kojoj je bilo i uvjerenje potrebno za upis u školu. Svako dijete na dar je dobilo i plavu kapu, a dok su djeca isto preuzimala na video platnu prikazane su izjave u kojima su budući đaci govorili o zanimanjima kojima se žele baviti dok odrastu.  

U ime roditelja, zahvalu odgojiteljima i osoblju Dječjeg vrtića Zeko Cestica za brigu za djecu svih prethodnih godina, kao i načelniku Mirku Korotaju za subvencioniranje troškova smještaja djece u vrtiću, uputila je Ivana Spevan, a potom su, u ime djece, redom zahvalu uputili; Leo Šoštarić, Mia Dobrotić, Petar Kos, Mateo Habjanić, Nela Jovan, Mateo Vrbnjak, Sara Žiher, Adam i Eva Jamnik.

 Dio atmosfere na završnoj priredbi može se vidjeti na priloženim fotografijama.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.