Održana centralna javna vatrogasna vježba u Općini Cestica

OBJAVLJENO 20.5.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

U Općini Cestica 18. svibnja 2024. održana je centralna javna vatrogasna vježba koja je okupila šest dobrovoljnih vatrogasnih društava te jedno prijateljsko društvo iz Slovenije, PGD Hardek. U vježbi je sudjelovalo ukupno 66 vatrogasaca raspoređenih u sedam navalnih vozila i dva kombi vozila.

Vatrogasna vježba izvedena je besprijekorno, a sva oprema pokazala se ispravnom i funkcionalnom. Događaju su prisustvovali brojni mještani, kao i načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, koji je podržao vatrogasce svojim prisustvom.

U vježbi su sudjelovali sljedeći DVD-ovi: Babinec, Gornje Vratno, Gradišće, Križovljan-Cestica, Lovrečan Dubrava i Virje Križovljansko. Prijateljsko društvo iz Slovenije, PGD Hardek, također je dalo značajan doprinos ovoj uspješnoj vježbi.

Ovakve vježbe ključne su za održavanje spremnosti i efikasnosti vatrogasnih jedinica, a ujedno služe i za jačanje suradnje među društvima te podizanje svijesti o važnosti vatrogasne službe u zajednici – rekao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.