Uspješno okončana potraga za nestalom osobom - sudjelovalo je 37 vatrogasaca VZO Cestica

OBJAVLJENO 8.4.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica
Uspješno okončana potraga za nestalom osobom - sudjelovalo je 37 vatrogasaca VZO Cestica

U četvrtak, 04. travnja 2024. godine, iz doma Novi život u Radovcu nestala je ženska osoba starosti 75 godina. Za nestalom osobom pokrenuto je traganje, a uz pripadnike HGSS-a Varaždin i MUP-a uključili su se i vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Cestica.

Prema riječima Danijela Korotaja, zamjenika predsjednika Vatrogasne zajednice općine Cestica, po zaprimljenoj dojavi, u četvrtak u 21 sat, u potragu za nestalom osobom kreće DVD Lovrečan-Dubrava i DVD Križovljan-Cestica. Potraga je trajala sve do ponoći istog dana, a kako osoba nije pronađena, odlučeno je kako će se ista nastaviti ujutro. U petak ujutro u potragu su se uključila sva vatrogasna društva VZO Cestica, odnosno uz prethodno dva spomenuta, uključili su se i DVD Gornje Vratno, DVD Virje Križovljansko, DVD Babinec i  DVD Gradišće, ukupno 37 vatrogasaca. Potraga je uspješno završena u petak, 5. travnja 2024. godine u 17,30 sati, kada su pripadnici DVD-a Babinec pronašli nestalu osobu te je osoba prevezena kolima hitne pomoći u OB Varaždin.

Ovim činom vatrogasci su još jednom dokazali da su okosnica svih ugroza i kriznih situacija u općini Cestica, te da su sva ulaganja u osnaživanje naših DVD-ova opravdan – zaključio je Korotaj.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.