Obavijest mještanima: Besplatno priključenje na sustav za odvodnju i pročišćavanje sanitarnih otpadnih voda na području općine Cestica - rok 01.03.2024.

OBJAVLJENO 5.2.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica
Obavijest mještanima: Besplatno priključenje na sustav za odvodnju i pročišćavanje sanitarnih otpadnih voda na području općine Cestica - rok 01.03.2024.

Varkom d.d. Varaždin obavijestio nas je da je završena izgradnja sustava za odvodnju i pročišćavanje sanitarnih otpadnih voda u dijelu Općine Cestica. Projekt je realiziran u okviru aglomeracije Varaždin sufinanciran iz europskih fondova, a iz programskog razdoblja  „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Projekt će pridonijeti ostvarivanju Prioritetne osi 6 „Očuvanje i zaštita okoliša i promocija resursne učinkovitosti“, Investicijski prioritet 6ii „Ulaganje u sektor vodnog gospodarstva kako bi se ispunili zahtjevi pravne stečevine Unije u području okoliša i zadovoljile potrebe koje su utvrdile članice za ulaganjem koji nadilazi te zahtjeve“, posebno specifičnog cilja 6ii2 „Razvoj sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda s ciljem doprinosa poboljšanju stanja vode“.

Projektom se ostvaruje slijedeće:

  • Povećanje opskrbljenosti stanovništva vodom iz javnih vodoopskrbnih sustava i spajanje na sustav odvodnje (minimalno 95% stanovništva)
  • Podizanje životnog standarda stanovništva i poboljšanje javnog zdravlja
  • Poboljšanje stanja okoliša i unapređenje zaštite okoliša
  • Povećanje atraktivnosti područja i poboljšanje uvjeta za poslovanje i investicije
  • Učinkovitije korištenje resursa.

S ciljem prikupljanja i pročišćavanja otpadnih sanitarnih voda omogućeno je besplatno priključenje kućanstva i pravnih osoba na izgrađeni sustav. Za tu potrebu izgrađena su priključna (kontrolna) reviziona okna. Pri dnu revizionog okna u smjeru Vaše nekretnine ostavljen je cjevni izvod promjera 15 cm (DN160) za spajanje internog sustava odvodnje. Svakom domaćinstvu i pravnoj osobi koji imaju mogućnost priključenja , ostavljen je rok priključenja do 01. ožujka 2024. godine, nakon kojeg će svi postati Korisnik vodne usluge odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda.

Sustav je izgrađen za prikupljanje isključivo sanitarnih otpadnih voda. Nije dozvoljeno upuštanje u priključno okno oborinskih voda (krovne vode, vode s parkirališta, dvorišta i dr.) , a što će nadzirati vodno redarstvo. Na sustav se mogu priključiti sva domaćinstva i pravne osobe uz čije objekte je izgrađeni sustav kanalizacije, bez obzira da li su primili obavijest pružatelja usluge Varkom d.d. Varaždin. Svi oni koji imaju visinske razlike u odnosu na priključenje i trebaju pumpe, moraju se javiti isključivo elektroničkim putem na : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.