Za predsjednicu KUD-a Cestica ponovo izabrana Lea Milec

OBJAVLJENO 5.2.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

U prostorijama Kulturnog centra Cestica Kulturno umjetničko društvo održalo je u nedjelju, 28. siječnja 2024. godine s početkom u 16 sati izborna sjednica skupštine. Nakon hrvatske himne koju su otpjevale članice zbora Stellarium, nazočne je pozdravila predsjednica Lea Milec, a potom je minutom šutnje odana počast preminulim članovima KUD-a. Uz Leu Milec, u radno predsjedništvo još su izabrane Nikolina Siročić i Elizabeta Majhen te Valerija Lazar koja je u svojstvu tajnice preuzela brigu za vođenje zapisnika.

Izvješće verifikacijskog povjerenstva pročitala je Nikolina Lazar, a nakon toga podnesena su ostala izvješća. O radu KUD-a Općine Cestica u proteklom mandatnom razdoblju od 2020. godine govorila je tajnica Valerija Lazar, a o financijskom poslovanju 2023. godine Blanka Mikec. Izvješće nadzornog odbora pročitala je Petra Vunderl, a u ime inventurnog povjerenstva obratila se Ana Marija Sakač.  

S obzirom da je statutom KUD-a Cestica određeno da se rukovodstvo bira svake četiri godine, a posljednja izborna sjednica skupštine održana je 16. veljače 2020. godine, rukovodstvo KUD-a odlučilo je da se izbori za novo vodstvo održe posljednje nedjelje u siječnju ove godine.

Nakon razrješnice dosadašnjeg rukovodstva jednoglasno je izabrano i novo vodstvo KUD-a Općine Cestica. Za predsjednicu je izabrana Lea Milec, dopredsjednica je Nikolina Siročić, dok je tajnica i nadalje ostala Valerija Lazar, a uz njih u Upravnom odboru su još blagajnica Blanka Mikec te Gordana Kos Kolar, Lucija Kolar i Monika Kanjir. Nadzorni odbor izabran je u sastavu: Ana Cvetko, Petra Vunderl i Elizabeta Majhen, a članice inventurnog povjerenstva su Gordana Kos Kolar, Nikolina Lazar i Lucija Hohnjec.

Jednoglasnom odlukom skupštine potom je prihvaćen financijski i plan rada, a potom su uručena priznanja članicama KUD-a koje se nisu mogle odazvati na proslavu 25. godina (ista je održana 16. rujna 2023. godine op ft). Priznanja su primile Pavica Mičuda, Marta Kos i Katarina Rodeš. Među brojnim planiranim aktivnostima KUD Općine Cestica biti će domaćin Županijske smotre dječjeg folklora koji će se održati 29. ožujka, u dvorani OŠ Cestica.

U ime načelnika Mirka Korotaja čestitku KUD-u na uspješnom radu uputio je Darko Majhen Predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica, a sjednica je završila završnim govorom novoizabrane predsjednice Lee Milec.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.