Udruga Sveti Martin Cestica održala sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 22.1.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Zahvalu na očuvanju vinogradarske tradicije uputio predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen, a zaprimanje uzoraka za šestu izložbu vina „VIN-CE 2024.“ održat će se u dvorani DVD-a Babinec, od 10-18 sati,  u nedjelju, 4. veljače 2024. godine.

U cilju očuvanja vinograda i promicanja kvalitete vina proizvedenih na vinorodnom području općine Cestica, 8. studenoga 1996. godine, osnovana je Udruga vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica, a među obveznim aktivnostima koje svaka udruga mora sprovesti je i održavanje godišnje skupštine.

Svoju redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu članovi  Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica održali su u nedjelju, 21. siječnja 2024. godine, a ista je s početkom u 14 sati započela na Obiteljskom gospodarstvu Klasić na Falinić Bregu.

U uvodnom dijelu članove Udruge i goste među kojima je bio i predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica Darko Majhen pozdravio je predsjednik Marijan Županić, a potom je minutom šutnje odana počast svim preminulim članovima Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica.

Nakon toga su jednoglasno izabrana radna tijela skupštine i predloženi dnevni red. Za predsjednika radnog voditeljstva izabrani su: Goran Težak za predsjednika, te Darko Kos i Zvonko Štromar za članove, a za zapisničara tajnik Danijel Kukec. Za ovjerovitelje zapisnika predloženi su i izabrani Karli Pavlović i Danijel Sambolec, a za verifikacijsko povjerenstvo za predsjednika Josip Sambolec i članove Davor Hohnjec i Franjo Talan.

U svom izvješću Josip Samolec rekao je da je sjednici Skupštine prisutno 56 od 68 članova, a potom je izvješće o radu Udruge za 2023. godine podnio tajnik Danijel Kukec. Blagajnik Tomislav Furjan podnio je financijsko izvješće, a u ime Nadzornog odbora izvješće je pročitao Nikola Kišić.  Sva izvješće su jednoglasno prihvaćena kao i plan rada i financijski plan za 2024. godinu, a u kojem je koji je određeno da će se i nadalje održavati manifestacije „Vincekovo“, postavljanje Klampotica i proslava Martinja, stručna ekskurzija u jedno vinorodno područje, te održavanje izložbe mladih vina „VIN-CE Cestica“ za koju će se uzorci zaprimati, u dvorani DVD-a Babinec 04. veljače 2024. godine, u vremenu od 10-18 sati. Za članove Udruge Sv. Martin Cestica rukovodstvo udruge će i nadalje osigurati nabavu potrebnih materijala za zaštitu vinograda pod povoljnijim uvjetima, uz popust, a članovi Udruge i nadalje će sudjelovati i u svim manifestacijama i programima na području općine Cestica, kao suorganizatori ili gosti na koje budu pozvani..

U ime načelnika Mirka Korotaja, čestitke na uspješnom radu članovima Udruge, uputio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica Darko Majhen, a uz zahvalu za realizirane aktivnosti i očuvanje tradicije i običaja vezanih uz obradu vinograda i proizvodnji vina, spomenuo je da će Općina Cestica objaviti javni poziv za poticanje razvoja OPG-a na koji se mogu javiti i vlasnici vinograda i proizvođači vina. Napomenuo je da se poticanje mjere očekuju i od strane Varaždinske županije, a i s državne razine te je pozvao vinogradare da se jave kako bi se i dalje nastavio razvoj cestičkog vinogradarstva.

Na kraju sjednice Skupštine, predsjednik Marijan Županić, zahvalio je Općini Cestica na potpori, a članove Udruge pozvao da iskoriste mogućnosti ostvarivanje potpora, kao i na sudjelovanje na predstojećim manifestacijama koje će se organizirati u skladu s prihvaćenim  programom aktivnosti u 2024. godini

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.