U crkvi Uzvišenja sv. Križa održan humanitarni koncert „U susret Božiću“

OBJAVLJENO 19.12.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Za potrebe Udruge za djecu s teškoćama Život i radost prikupljeno 1.119 eura

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica održan je, u nedjelju, 17. prosinca 2023. godine s početkom u 17 sati predbožićni koncert, a koji se sastojao od glazbenog i recitatorskog dijela programa. Manifestacija je održana po nazivom Humanitarni koncert U susret Božiću, a posjetitelji su dobrovoljnim prilogom mogli pomoći radu cestičke Udruge za djecu s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, „Život i radost“.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su: Folklorna sekcija Kulturno-umjetničkog društva Cestica, Mješoviti crkveni zbor župe Križovljan, tamburaši KUD-a Općine Cestica, Ženska klapa Angeluš i Ženski pjevački zbor Stellarium KUD-a Općine Cestica, a u recitatorskom dijelu programa, koji je bio između pojedinih nastupa pjevačkih skupina, predstavile su se učenice OŠ Cestica; Marta Borak, Lara Mihalina i Lara Obadić.

Zahvalu izvoditeljima programa i posjetiteljima na daru za potrebe djece s teškoćama u razvoju uputio je vlč. Zorişlav Šafran, križovljnanski župnik koji je prikupljena sredstva u iznosu od 1.119 eura uručio Ireni Jamnik, predsjednici udruge Život i radost koja je potom, u ime djece i obitelji s teškoćama zahvalila na prikupljenim sredstvima. Ovogodišnji humanitarni koncert „U susret Božiću“, u suradnji sa župom Križovljan, organiziralo je Kulturno umjetničko društvo Općine Cestica, a u znak zahvale za sudjelovanje na koncertu Lea Milec, predsjednica KUD-a Cestica zaslužnima za realizaciju programa uručila je božićnu zvijezdu koju je između ostalih primila i prof. Gordana Kos Kolar na čiju inicijativu je formiran i Ženski pjevački zbor Stellarium.

Cijeli program vodila je Lorena Gavrić, a na samom kraju programa, uz pratnju na orguljama Marijana Županića, izvedena je pjesma Radujte se narodi.

Uz mnogobrojne vjernike, župljane župe Križovljan, i stanovnike općine Cestica, koncertu je bio prisutan i načelnik Mirko Korotaj, a po završenom programa u radovečkoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa nastavljeno je druženjem pred crkvom.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.